Protestele iau amploare în București! VIDEO

Protestele iau amploare în București! VIDEO

În ciuda ninsorii puternice, câteva mii de oameni protestează în Piaţa Universităţii împotriva modificării legilor justiţiei. Manifestații sunt și în orașe precum Cluj, Timișoara, Sibiu, Brașov, Galați, Satu Mare sau Botoșani.

Potrivit Capital.ro, protestatarii s-au adunat atât de o parte cât şi de cealaltă a Pieţei Universităţii, la fântână, dar şi în faţa Teatrului Naţional. În jurul orei 18,30, ei au pătrunspe carosabil blocând circulaţia după ce au forţat gardurile de protecţie ale Jandarmeriei. 

În Pasajul Universităţii au avut loc îmbrânceli între protestatarii care încercau să iasă din pasaj şi jandarmi. Protestatarii strigă, printre altele, „Justiţie, nu corupţie” şi „Hoţii”. De asemenea, unii dintre ei fluieră, suflă în vuvuzele şi bat în tobe ori flutură steagul tricolor. 

Manifestanţii au pancarte cu mesaje, printre care următoarele: "Toţi pentru justiţie", "Din dragoste pentru România", "#Rezist", "Hoţia şi prostia conduc România" şi "Braşov via Madagascar". 

Staţia de metrou şi pasajul de la Universitate sunt aglomerate, iar oamenii strigă "PSD, ciuma roşie". Jandarmeria Capitalei a informat că Jandarmeria călare este prezentă şi la nevoie va sprijini dispozitivele pedestre. 

De asemenea, pentru a putea gestiona în condiţii bune siguranţa celor care participă la protest, Jandarmeria Bucureşti are posibilitatea de a suplimenta dispozitivele de jandarmi cu efective din alte judeţe în cazul în care va fi nevoie. Atât grupările mobile, cât şi jandarmii călare sunt resurse care pot şi vor fi folosite la nevoie în funcţie de evoluţia situaţiei, a precizat Jandarmeria Capitalei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
51

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
35

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
116

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...