Filmul 4, 3, 2 - locul sase in topul celor mai bune filme lansate in 2008 in Marea Britanie!

Filmul 4, 3, 2 - locul sase in topul celor mai bune filme lansate in 2008 in Marea Britanie!

 Anamaria Marinca si Vlad Ivanov, in 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, regia Cristian Mungiu  

Pelicula "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", regizata de Cristian Mungiu, in care joaca si botosaneanul Vlad Ivanov, ocupa locul sase in topul celor mai bune 100 de filme lansate in 2008 in Marea Britanie.

Topul a fost realizat de cotidianul Times, iar 4, 3, 2" se claseaza inaintea productiilor "Burn After Reading" (regia - fratii Cohen) si "Changeling" (Clint Eastwood).

Potrivit jurnalistilor britanici, filmul lui Cristian Mungiu este o realizare uluitoare, dar si solicitanta. Fiecare cadru din drama romanesca, localizata temporal in anii '80, care povesteste incercarea unei tinere de a scapa de o sarcina nedorita intr-o perioada in care avortul era interzis prin lege, este elaborat cu minutiozitate, de la inceput pana la sfarsit, noteaza cei de la Times.

Realismul dramei din "4, 3, 2" ar fi aproape insuportabil, daca povestea nu ar fi atat de palpitanta si de frumos zugravita, mai scriu jurnalistii britanici, potrivit Newsin.

Pe primul loc al topului se afla productia "The Dark Knight", cel mai nou film din seria "Batman" si campion al incasarilor in 2008.

Acesta este urmat de o poveste despre mafia italiana, intitulata "Gomorrah, si de una inspirata tot din realitate, "Man on Wire", despre francezul care, in 1974, a fost suficient de "nebun" sa mearga pe sarma, intre turnurile gemene din New York.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" a castigat, in 2007, mult ravnitul "Palme d'Or" al Festivalului de la Cannes si alte numeroase premii la concursuri si festivaluri internationale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
4

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
115

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
265

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...