Experti de la Universitatea “A.I. Cuza” din Iasi vor face selectia beneficiarilor de burse in cadrul proiectului SCAN!

Experti de la Universitatea “A.I. Cuza” din Iasi vor face selectia beneficiarilor de burse in cadrul proiectului SCAN!

 HORIA NEGRESCU, inspector scolar general adjunct  

Pe data de 2 si 3 mai va avea loc evaluarea celor 300 de elevi din judetul Botosani care au fost recrutati in vederea includerii a jumatate dintre ei in cadrul proiectului finantat din fonduri europene “Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare-SCAN".

Proiectul a fost demarat în august 2010 de Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, printre parteneri numarandu-se si Inspectoratul Scolar Judetean Botosani. Acest proiect are ca obiectiv prevenirea si diminuarea abandonului scolar prin actiuni de sustinere si formare a persoanelor implicate in proces - elevi, parinti, cadre didactice, comunitate - prin identificarea permanenta de noi sanse la educatie.

“Pe 2 si 3 mai o sa vina expertii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza" pentru selectia elevilor, vor fi 3 echipe de experti de la Cuza, insotiti de un expert de la noi, selectia aceasta o sa o organizam in cateva centre, probabil ca in 3, pentru ca e foarte greu ca in 2 zile o echipa sa se deplaseze in 70 de comune si o sa vedem dupa aia ce rezulta, pentru ca pentru aceasta etapa a selectiei responsabilitatea si-o asuma Universitatea. Pentru cele 150 de burse avem circa 300 de copii. Va fi o actiune care va conta in logica admiterii in clasa a IX-a, va conta ca etapa de admitere de la liceele vocationale, unde se face proba de aptitudini, la ei selectia va fi facuta de aceste echipe si vor fi admisi ca si cei de la liceele vocationale, in urma acestei probe de selectie", a declarat Horia Negrescu, inspector scolar general adjunct.

In cadrul acestui proiect se vor infiinta cinci clase, doua la Liceul de Industrie Usoara, o clasa de a IX-a si una de a XI-a, si cate o clasa la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi “, la Liceul Pedagogic “Nicolae Iorga" si la Seminarul Teologic din Dorohoi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
248

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
403

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
127

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...