Elevii nu au incredere in politicieni!

Elevii nu au incredere in politicieni!
In plina campanie electorala, cand candidatii la Parlament incearca sa convinga oamenii ca merita un scaun de senator sau deputat, elevii refuza sa isi exercite dreptul constitutional!

Nemultumiti de alocatii, burse sau conditiile in care sunt nevoiti sa invete, elevii care au implinit varsta de 18 ani refuza sa creada ca votul lor ar schimba ceva.

In judetul Botosani sunt peste 3000 de elevi cu drept de vot. Insa putini dintre acestia sunt dispusi sa isi exercite dreptul constitutional. Nu mai cred ca, odata ajunsi in Parlament, politicienii isi vor aminti de votul acordat. Nu mai cred ca alocatiile sau bursele se vor mari sau ca se va schimba ceva in invatamant.

Nu, n-am de gand sa merg la vot. De ce? Mi se pare ca degeaba merg la vot. Cu votul meu sau fara votul meu nu o sa se ajunga niciodata unde vreau eu sa se ajunga, spune o eleva din Botosani.

Nu as merge, pentru ca toti politicienii promit, dar fac numai in folosul lor, spune o alta eleva.

Si prea putini sunt cei care au de gand ca pe 30 noiembrie sa faca o plimbare la sectia de votare.

Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Vasile Chiru, spune ca va demara, de saptamana viitoare, o campanie de mobilizare si constientizare in scoli.

Vasile Chiru, presedinte Asociatia Pro-Democratia: Vom incerca sa mobilizam cat mai multi tineri sa se prezinte la vot, stiind ca absenteismul este mare. Dupa niste sondaje facute de Asociatia Pro Democratia, nu stiu daca vom depasi 50%+1 din cetatenii cu drept de vot care se vor prezenta.

Elevii vor primi si pliante, din care vor invata pasii pe care trebuie sa ii faca de la intrarea in sectia de votare si pana la iesire.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
8

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
115

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
77

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...