După ce si-a vandut masina, au început să curgă amenzile. Peste o mie de euro!

După ce si-a vandut masina, au început să curgă amenzile. Peste o mie de euro!

Un român a avut o surpriză neplăcută la câteva luni după ce si-a vandut masina. Zeci de amenzi, a căror valoare totală a sărit de o mie de euro, au început să sosească periodic pe numele său. Toate erau aplicate în Franța, deși omul nu călcase niciodată pe teritoriul francez.

O mașină vândută în ianuarie cu 5.200 de euro i-a adus numai probleme unui bărbat din Oradea. Deși a semnat contractul de vânzare-cumpărare și a scos mașina din evidențele fiscale ale primăriei, acesta a început să primească amenzi emise în Franța pe numele său.

Acest lucru a fost posibil deoarece cumpărătorul nu a radiat-o pentru a o transcrie pe numele său. Valoarea amenzilor a depășit o mie de euro, reprezentând un procent important din valoarea mașinii vândute. Din păcate, stingerea acestor obligații fiscale nu se poate face decât prin hotărâre judecătorească.

Circuitul birocratic din România nu prevede ca, la vânzare, mașina să treacă automat pe numele cumpărătorului. Așa se face că vânzătorii care nu-și radiază ei mașinile primesc toate amenzile noilor proprietari. De anul viitor, însă, lucrurile se vor schimba, odată cu intrarea în vigoare a unei ordonanțe de urgență care transpune în legislația noastră o directivă europeană.

Aceasta prevede că dacă în trei luni de la achiziție noul proprietar nu transcrie mașina cumpărată, dreptul de înmatriculare a mașinii se suspendă, iar cumpărătorul poate fi tras la răspundere penal, scrie auto-bild.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...