Dr. Mihai Petcu: La țară se bea de 10 ori mai mult lapte decât la oraș și oamenii mor mai puţin de cancer!

Dr. Mihai Petcu: La țară se bea de 10 ori mai mult lapte decât la oraș și oamenii mor mai puţin de cancer!
Laptele românesc este supus unei campanii cel puțin suspecte în care persoane care nu au nimic de-a face cu nutriția sau cu medicina, plasează laptele în rândul produselor care favorizează apariția cancerului. În opinia medicului veterinar Mihai Petcu, unul dintre cei mai cunoscuți crescători de vaci de lapte din România, teoria laptelui cancerigen poate fi ușor demolată cu exemplul țăranilor români care consumă cantități mai mari de lapte și prezintă mai puține tumori maligne, în comparație cu românii care locuiesc la oraș, arata agrointel.ro.

Mai multe studii efectuate de-a lungul timpul au încercat să demonstreze faptul că laptele de vacă ar fi responsabil de apariția cancerului. Potrivit crescătorului de vaci, acest lucru este fals și este demonstrat tocmai de faptul că țări cu o strategie clară – precum China și Turcia, au investit masiv în ultimii doi ani în achiziția de vaci de lapte.

"Se vorbea de faptul că americanii au spus că laptele este cancerigen, dar peste jumătate din americani sunt obezi. Cum poți să-i oferi ca modele pentru ceea ce mănâncă? A apărut o doamnă care a spus că laptele este cancerigen. Sunt picturi rupestre, am cărți, de 6.000 de ani înaintea erei noastre, mai eram 7,5 miliarde sau câți suntem? La țară la noi se mănâncă de zece ori mai mult lapte decât la oraș. Mor mai mulți țărani bolnavi de cancer? China și Turcia sunt două țări foarte prospere. Chinezii au cumpărat 14 milioane de vaci din Europa în ultimii doi ani și turcii 8 milioane de vaci. Vor să-și omoare chinezii și turcii poporul cu laptele de vaci?", se întreabă retoric crescătorul și medicul veterinar Mihai Petcu, care a acoprdat un interviu emisiunii Viața Satului de la TVR 1.

În timp ce alte state acordă prioritate agriculturii, sectorul zootehnic din România este în colaps, prețul laptelui a ajuns de nimic, iar valorificarea cărnii de vită se face la un preț de numai doi lei, în contextul în care numai porumbul pentru a produce un kilogram de carne de vită îi costă pe fermieri 6 lei.

"Lumea va muri de foame. Chinezii au cumpărat în Africa sute de hectare, pentru că va veni momentul când lumea se va înmulți și va trebui mâncare. Suntem într-un dezastru total, cine a mai pomenit să fie un kilogram de vacă în viu 2 lei? Cum să fie un kilogram de vacă 2 lei, când 2 lei reprezintă două kilograme de porumb și îți trebuie 6 kg să faci un kilogram de carne de vacă (…). Nu se poate să vii la televizor și să denigrezi vaca", a declarat Mihai Petcu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie lovită în plin de o mașină în timp ce traversa strada!

Miercuri, 18 Octombrie 2017
4343

Accidentul a avut loc, miercuri seara, la Ungureni, în apropiere de intersecția cu DJ 296. O femeie în vârstă de 49 de ani, care tocmai coborâse dintr-o mașină care o luase...

Cum poţi deveni poliţist de frontieră: 280 de locuri scoase la concurs în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Avram Iancu Oradea

Miercuri, 18 Octombrie 2017
1875

Poliţia de Frontieră Română informează tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la ...

Sistem de monitorizare a prețurilor la carburanți

Miercuri, 18 Octombrie 2017
192

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un Memorandum privind crearea unui sistem de monitorizare a preţurilor pentru carburanţi.Platforma de monitorizare a preţurilor pentru carburan...