Două săptămâni până la mitingul aviatic de la Salcea! Pregătiri pentru vizitatorii din Botoşani FOTO

Devine o tradiţie ca sfârşitul lunii august să aducă la Aeroportul "Ştefan cel Mare" de la Salcea mii de oameni dar şi aparate de zbor, în cadrul mitingului aviatic "Suceava Air Show". Pentru vizitatorii botoşăneni, conducerea aeroportului facilitează accesul spre locul de desfăşurare al evenimentului.

Două săptămâni până la mitingul aviatic de la Salcea! Pregătiri pentru vizitatorii din Botoşani FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Nu vă faceţi planuri pentru sâmbătă, 26 august, pentru că la o aruncătură de băţ, la Salcea, este programată a şaptea ediţie a Suceava Air Show, un eveniment pentru pasionaţii de zbor din zona noastră.

În ultimii ani, sute de botoşăneni au urmărit spectacolului, dar la final, au fost nevoiţi să stea în trafic ore bune. Tocmai pentru vizitatorii din Botoşani, conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi a Aeroportul "Ştefan cel Mare" Salcea- Suceava au gândit punerea la dispoziţie a unor căi de acces mai apropiate.

Directorul Aeroportului, Ioan Măriuţa, spune că pregătirile continuă şi speră ca această ediţie să fie cea mai frumoasă de până acum.

"Am pregătit drumul care trece prin Salcea, pe lângă cimitir, o să punem indicator, pe drumul de 4,5 kilometri a fost pus balastru, a fost pregătit şi iese chiar în spatele Aeroportului, lângă Aeroclubul "Grigore Baştan". Acest drum este pentru cei care vin de la Botoşani pentru a nu sta blocaţi în trafic la ieşirea de la aeroport. Pentru cei care vin de la Dorohoi, este drumul de la Zvoriştea la stânga, prin Hânţeşti şi ajung la Siminicea. La fel, drumul este asfaltat în proporţie de 90%, mai este un kilometru care e cu piatră dar arată foarte bine, urmează să punem şi acolo indicatoare", a declarat Ioan Măriuţa, pentru Ştiri.Botoşani.Ro.

Cât despre invitaţii acestei ediţii, directorul aeroportului spune că va fi o surpriză pentru invitaţi. În anii anteriori, spectacolul aerian era asigurat de Iacării Acrobaţi şi Jurgis Kairys, Hawks of Romania şi Sanaero, echipele Bucovina Fly Club şi cele ale Aeroclubului României.

Mitingul aviatic de la Salcea va avea loc pe 26 august, între orele 15:00 şi 20:30.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Programul de minimis pentru lână atrage tot mai mulţi crescători de ovine botoşăneni

astăzi, 18:39
297

De săptămâni întregi funcţionarii de la Direcţia Agricolă bat coclaurii în încercarea de a-i convinge pe crescătorii de oi să intre în programul lansat de Minister...

Individul care şi-a înjunghiat fiul rămâne după gratii. Ce se întâmplă cu copiii lui

astăzi, 16:11
760

O familie întreagă suferă din cauza nechibzuinţei tatălui care, cucerit de aburii alcoolului, nu a mai ţinut cont nici de responsabilităţile sale şi nici de siguranţa propriilor copii....

Nervi la Spitalul Judeţean! Zeci de pacienţi şi aparţinători iritaţi de timpul de aşteptare la internare FOTO

astăzi, 14:05
1475

Cu un singur ghişeu de internări deschis, unde pacienţii şi aparţinătorii transmiteau documentaţiile de internare, dar şi cu o durată mare de operare a acestor documentaţii, la parterul spit...