Dorohoian ucis cu sange rece in Italia

Dorohoian ucis cu sange rece in Italia


Monitorul de Botosani

Tânărul de 20 de ani care a fost împuşcat în cap în Italia este dorohoian şi se numeşte Alexandru Ciprian Vasile. Vestea morţii sale a picat ca un trăsnet asupra familiei care ieri căuta cu disperare bani pentru a putea merge în Italia să aducă trupul neînsufleţit.

Luminiţa Vieru, mama tânărului împuşcat, a spus printre lacrimi că fiul său a plecat din ţară în octombrie 2008, pentru a aduna ceva bani cu care să pornească în viaţă. În Italia, tânărul locuia împreună cu Cristi Vieru, unchiul său, care l-a ajutat să se angajeze la o spălătorie auto în localitatea Bagnara, regiunea Calabria.

Luminiţa Vieru spune că ultima oară a vorbit cu băiatul sâmbătă seară, la ora 21, când acesta tocmai venise de la muncă.

Spunea că-i este foarte dor de casă. La finalul discuţiei mi-a zis că pleacă să-şi cumpere un pachet de ţigări şi nu s-a mai întors. Mi l-au împuşcat în cap de două ori, nenorociţii. Era un copil cuminte, retras, nu era un aventurier şi din câte ştiu nu avea conflicte cu nimeni, a spus mama tânărului împuşcat.

Potrivit familiei, la aproximativ o oră după convorbirea telefonică şi plecarea tânărului după ţigări, poliţiştii italieni au bătut la uşa lui Cristi Vieru pentru a-l anunţa că nepotul său fusese împuşcat. Vestea l-a şocat pe bărbat, care abia duminică seară a putut comunica familiei din Dorohoi cumplita veste.

Luminiţa Vieru spune că de sâmbătă seară şi până ieri, când a avut loc autopsia, autorităţile italiene nu i-au permis unchiului să-l vadă pe nepotul împuşcat.

În tot acest timp, rudele din Italia încearcă să adune bani de la membrii comunităţii româneşti din Calabria, pentru a aduce trupul neînsufleţit în ţară. Şi mama tânărului a obţinut de la Primăria Dorohoi 500 de lei pentru a-şi plăti biletul până în Italia.

(Materialul complet in Monitorul de Botosani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
238

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
383

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...