Dezastrul de pe Vârnav continuă! După două săptămâni de aşteptare, o amendă şi un termen- limită!
BOTOSANI

Dezastrul de pe Vârnav continuă! După două săptămâni de aşteptare, o amendă şi un termen- limită!
Două săptămâni au trecut de când nervii mai multor botoşăneni care locuiesc într-un bloc din strada Vârnav au cedat din cauza vecinilor de la etajul IV, care şi-au transformat apartamentul într-un adevărat focar de infecţie.

Două săptămâni în care singurele măsuri care s-au luat au fost aplicarea unei amenzi şi avertizarea că dacă nu se face curat, va fi "vai ş-amar!".

Apartamentul locuit de doi fraţi, după ce cel de-al treilea a fost băgat după gratii, a devenit în ultimii ani depozit de mizerii aduse de la tomberon, iar comportamentul lor i-a scos din minţi pe vecinii obligaţi să cureţe urmele de fecale lăsate pe scări. S-au certat cu cei doi fraţi, i-au ameninţat, degeaba! Au fost nevoiţi să apeleze la Asociaţia de Proprietari ai cărei reprezentanţi s-au apucat să facă sesizări la poliţie, la Direcţia de Sănătate Publică, la Primărie, prin Serviciul de Asistenţă Socială.

Şi pe bună dreptate, pentru că mai ales pe timp de vară, din apartament sunt emanate mirosuri greu de suportat, cauzate de resturi menajere abandonate în orice colţ de casă, vase nespălate în care şi-au făcut cuib diverse vietăţi, haine nespălate, recipiente cu şi pentru alcool sanitar şi nu numai şi lista poate continua.

Ce s-a întâmplat după sesizarea reprezentanţilor de la Asociaţie? Direcţia de Sănătate Publică a transmis un răspuns în care li se aduce la cunoştinţa vecinilor fraţilor Popovici că sesizarea a fost direcţionată către Poliţia Locală şi Poliţia Municipiului Botoşani. "Vă informăm că în conformitate cu prevederile Legii 230/ 2007 (privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, n.r.) puteţi solicita instanţei de judecată stabilirea unor măsuri de folosire normală a clădirii de locuit", se mai arată în notificarea transmisă de Direcţia de Sănătate Publică.

Poliţiştii locali veniţi la adresa indicată şi-au pus mânile în cap şi au căutat o modalitate de a îndrepta situaţia, dar posibilităţile sunt destul de reduse. Directorul Poliţiei Locale, Ioan Onuţu, spune că Leontin Popovici a fost sancţionat cu o amendă de 400 de lei la art 3, lit A din HCL 355/ 2011 pentru neiginienizarea imobilului prin activităţi de curăţire, dezinsecţie, dezinfecţie.

"Bărbatul a fost găsit în apartament, şi-a recunoscut fapta şi i-am aplicat sancţiunea, cu măsura complementară ca până pe data de 15 iulie să facă în casă curat, astfel vom lua şi alte măsuri vizavi de ceea ce se întâmplă. Am să fac o informare către domnul primar ca să mergem cu Urban Serv-ul sau cu Direcţia de Servicii Publice să scoatem tot afară de acolo pentru a crea condiţii civilizate de trai cetăţenilor din bloc pentru a nu risca generarea unei boli", a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale.

Vecinii se aşteptau însă la măsuri mai rapide şi cred că sancţionarea cu amendă nu are niciun efect. "Ei nu au ce mânca, orice bănuţ pe care îl au îl dau pe spirt. De unde să plătească 400 de lei pentru amendă? Noi ne aşteptam ca cineva să se sesiseze şi să-i interneze pe amândoi într-o unitate socială pentru că sunt dependenţi de alcool, nu au ce mânca. Sunt vai de capul lor şi au nevoie de ajutor, susţine unul dintre proprietarii de pe Vârnav.

Citiţi şi: 
APEL DISPERAT! Doi fraţi îşi scot din minţi vecinii cu focarul de infecţie în care trăiesc! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
26

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
41

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
148

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...