Demiterea preşedintelui cu majoritatea celor înscrişi pe listele electorale, în dezbaterea Senatului

Demiterea preşedintelui cu majoritatea celor înscrişi pe listele electorale, în dezbaterea Senatului
Deputaţii PDL Daniel Buda, Mircea Toader şi Gabriel Andronache au depus la Senat o iniţiativă legislativă de revenire la forma iniţială a Legii referendumului, astfel ca demiterea preşedintelui să se facă prin votul majorităţii celor înscrişi pe liste.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat la mijlocul lunii noiembrie 2010, însă a fost prezentată în Biroul Permanent abia pe 14 februarie 2011, atunci când a fost trimisă pentru raport la Comisia juridică şi la Comisia pentru administraţie publică, având termen 16 martie 2011. Senatul este prima cameră sesizată.

Potrivit celor trei iniţiatori, Legea referendumului ar trebui să prevadă că "demiterea preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor cetăţenilor înscrişi în listele electorale deoarece referendumul trebuie să fie ghidat de principiile democraţiei directe şi cu respectarea spiritului legii fundamentale din România", potrivit newsin.

În expunerea de motive, iniţiatorii argumentează că validarea rezultatului referendumului pentru demiterea preşedintelui României trebuie să respecte principiile democratice ale demiterii oricărui demnitar ales prin votul populaţiei (deputat, senator, primar, preşedinte al Consiliului Judeţean) şi anume că demiterea survine numai ca urmare a votului majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
304

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
517

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
152

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...