Demersuri pentru reabilitarea Palatului Administrativ, după ce bucăţi din faţadă au început să cadă

Demersuri pentru reabilitarea Palatului Administrativ, după ce bucăţi din faţadă au început să cadă
Palatul Administrativ din municipiul Botoşani, unde funcţionează Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean, necesită reparaţii urgente atât în ceea ce priveşte faţada clădirii, cât şi a instalaţiilor din interior, în special cele electrice care au pus probleme în ultima perioadă.

Prefectul judeţului, Dan Nechifor, a făcut deja demersuri la Ministerul Afacerilor Interne în vederea alocării fondurilor necesare pentru realizarea unei astfel de investiţii.

Clădirea nu suportat deloc reparaţii capitale din anii ’70 când a fost construită. În ultima perioadă, au fost tot mai dese situaţiile în care bucăţi de tencuială s-au desprins de pe faţată sau de pe acoperişul imobilului, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. 

“Am trimis o notă de fundamentare la Ministerul Afacerilor Interne prin care am solicitat acest lucru având în vedere ultimele incidente care s-au petrecut la faţada clădirii. Acea notă de fundamentare ar trebui să fie discutată în comisia tehnico-economică a Ministerului, dacă trecem de acest prim pas avem mari şanse să primim bani pentru studiul de fezabilitate. Dacă reuşim să întocmim SF-ul anul acesta de anul viitor putem primi bani pentru reabilitarea clădirii, inclusiv reabilitarea termică şi a instalaţiei electrice", a declarat prefectul Dan Nechifor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
508

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...