CORNELIU MONTANO, in concert cu Filarmonica Botosani! - VIDEO

CORNELIU MONTANO, in concert cu Filarmonica Botosani! - VIDEO

CORNELIU MONTANO

Vedeta internationala, comparata de nenumarate ori cu deja celebrul Costel Busuioc, Corneliu Montano a cucerit Canada, in urma cu 9 ani, tot printr-un spectacol televizat. De atunci, a castigat publicul cu vocea sa impresionanta!

La invitatia Filarmonicii botosanene, si cu implicarea lui Vania Atudorei, tenorul Corneliu Montano, din Canada, va concerta pe 24 aprilie, intr-un spectacol dedicat ZILELOR ORASULUI BOTOSANI, concert sub bagheta dirijorala a japonezului Koichiro Kanno.

Tenorul Corneliu Montano, numit "ambasadorul muzical al Romaniei in Canada", este primul artist de origine romana care a lansat un album in Canada (2004) si care sustine acum in Quebec un amplu turneu cu spectacolul "Le coeur qui chante", in care interpreteaza nu mai putin de 28 de arii ale celebrului tenor Luis Mariano. Cu sapte ani in urma, Corneliu Munteanu, pe atunci necunoscut in Canada, se lansa prin intermediul emisiunii American Idol.

Corneliu a fost ales in anul 2000 finalist al celei de-a treia editii a temutului concurs American Idol unde, din peste 20.000 de concurenti, "faimosii zbiri" din juriu au selectionat numai 50.

Corneliu a fost atunci elogiat pentru vocea sa, dar, dupa cum a marturisit intr-un interviu acordat publicatiei Zigzag Romano-Canadian, nu a fost incurajat sa mearga mai departe, organizatorii temandu-se ca genul clasic nu este foarte comercial. "Probabil ca nu voiau sa riste cu alt stil, cu altceva decat hip-hop si pop", spune el.
"Albumul Corneliu Montano a fost lansat in noiembrie 2004, si producatorii au investit enorm, mai mult decat in orice alt disc pe care il produsesera in Quebec! Iar calitatea fiecarei munci depuse de cei care au contribuit la album este impecabila, rezultatul vorbeste de la sine: peste 40.000 de discuri vandute", a declarat Corneliu.


"Imi amintesc de intalnirea cu marele Luciano Pavarotti. In octombrie 2003, domnul Pavarotti avea un spectacol in New Jersey pentru promovarea albumului sau, Ti Adoro. Prin intermediul unor persoane care s-au ocupat de spectacol si de promovare am reusit sa-l cunosc pe marele Luciano Pavarotti. I-am dat un demo de-al meu, a ascultat si a fost incantat: mi-a spus ca am un mare potential, mi-a urat noroc si sa am forta sa muncesc pe drumul pe care am pornit", spune el.

S-a nascut pe data de 19 aprilie 1983

A urcat pe scena alaturi de: Patricia Danzig si tenorii Luis Emilio Cabrera si Florin Ormenisan, Nathalie Choquette, Gino Quilico si Richard Clayderman

Finalist al concursurilor Star Academy, American Idol si Star Search; a castigat concursul New Jersey State Fine Arts; locul trei la concursul Anna B. Stokes.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
342

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
599

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...