Corneliu Arosoaie, acuzat ca vrea sa lase pe drumuri doi profesori universitari!

Corneliu Arosoaie, acuzat ca vrea sa lase pe drumuri doi profesori universitari!

Corneliu Arosoaie

Corneliu Arosoaie, fostul primar al orasului Darabani, care in urma cu cateva zile si-a depus CV-ul pentru a obtine postul de conducere la Directia Agricola Botosani, este implicat intr-un scandal izbucnit la Iasi, dupa ce ziaristii au descoperit ca darabaneanul a cumparat o casa in zona zero a Iasului, la un pret foarte mic si in conditii suspecte.

Surpriza a aparut in momentul in care s-a constatat ca proprietara imobilului era in coma profunda in momentul efectuarii tranzactiei. Corneliu Arosoaie a deschis proces pentru a i se recunoaste dreptul de proprietate.

Cititi materialul prezentat astazi in cotidianul Buna Ziua Iasi:

S-a intamplat la Iasi: o femeie si-a vandut casa in timpul in care s-a aflat in coma. Dupa zece zile de coma profunda, actele erau deja semnate. Tranzactia priveste o locuinta din zona zero a orasului Iasi, iar cel implicat in toata aceasta poveste este nimeni altul decat controversatul profesor universitar Florin Topoliceanu, fost prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi.

Astfel, in timp ce sotia sa se afla in coma, pentru ca ar fi baut antigel de la masina, profesorul Florin Topoliceanu a vandut casa de pe Sarariei nr. 142. Chiar daca pare greu de crezut, nu a vandut doar partea sa, ci si partea sotiei sale. Au trecut ani buni de atunci, insa nici cumparatorul, nici vanzatorul nu au scos o vorba despre tranzactie. Mai mult, cei doi soti se judeca in prezent pentru impartirea acelei case.

Bomba a venit in urma cu putin timp, atunci cand cumparatorul a deschis un proces la Judecatoria Iasi prin care solicita sa-i fie recunoscut dreptul de proprietate asupra casei din Sarariei.

Surpriza nu se opreste aici: acest cumparator este nimeni altul decat Corneliu Arosoaie, fostul primar al orasului Darabani, din Botosani.

Potrivit presei botosanene, fostul primar nu este usa de biserica, acesta fiind cercetat de procurori pentru fapte de coruptie. Ieri, reporterii Buna Ziua Iasi l-au contactat telefonic pe Corneliu Arosoaie, insa acesta a avut o atitudine foarte agresiva.

"Mai baiatule, eu am venit sa te intreb pe tine ce-i cu apartamentul tau? Este problema mea. Nu inteleg ce te intereseaza pe tine daca am cumparat eu casa cuiva care se afla in coma. Nu inteleg cum iti permiti tu sa ma suni acasa. Poate dormeam. Este treaba mea ce am facut si cum am obtinut acea casa", a spus Corneliu Arosoaie.

Casa vanduta ieftin

Trebuie reamintit ca Florin Topoliceanu a fost implicat intr-un scandal mediatic, fiind acuzat de propria sa fiica de incest si viol. Potrivit documentelor detinute de reporterii Buna Ziua Iasi, locuinta familiei Topoliceanu a fost vanduta pe data de 27 septembrie 2002.

Actele medicale atesta ca in Ziua respectiva, Maria Topoliceanu, in prezent cadru universitar la Universitatea din Bucuresti, era internata in coma la Spitalul de Urgente din Iasi.

La data mentionata, a fost incheiata o conventie intre prof. Florin si Maria Topoliceanu si Corneliu Arosoaie. In respectiva conventie sunt specificate toate datele cadastrale ale locuintei si ale terenului aferent. Pentru ca in casa respectiva locuiesc mai multe familii, sotii Topoliceanu au vandut doar parterul, adica partea care le apartinea.

Suprafata constructiei vandute este de 128 metri patrati. De asemenea, a fost vanduta si suprafata de 500 metri patrati de teren. Pretul vanzarii a fost de 400 milioane lei vechi, suma care ar fi fost achitata in Ziua semnarii conventiei.

Sotii Topoliceanu au dobandit respectiva locuinta in anul 1981, iar pretul pietei este mult mai mare decat cel pe care l-ar fi platit Arosoaie.

"Eu eram in coma. Nu puteam sa fac o asemenea nenorocire. N-as fi vrut niciodata sa raman pe drumuri la batranete. Am ramas blocata cand am vazut ca Arosoaie a deschis acest proces prin care sa-i fie recunoscut dreptul de proprietate", a spus Maria Topoliceanu.

Trebuia cumparat un rinichi

Pentru ca acea conventie nu reprezenta un act autentic de vanzare-cumparare, pe data de 14 ianuarie 2009, Arosoaie a deschis un proces la Judecatoria Iasi pentru a obtine o hotarare care sa tina loc de act autentic. In cererea de chemare in judecata sunt aratate motivele acestei tranzactii. Mai concret, casa ar fi fost vanduta pentru a-i face un transplant de rinichi femeii aflate in coma.

"Florin Topoliceanu mi-a explicat ca solicitarea de incasare in intregime a pretului vanzarii este justificata de eventualitatea unei interventii chirurgicale - transplant de rinichi pentru sotia sa", se precizeaza in actul mentionat.

Maria Topoliceanu a intrat in coma din cauza unui blocaj renal, insa actele medicale arata ca nu s-a pus niciodata problema unui transplant de rinichi.

"Eu m-am culcat seara sanatoasa si nu m-am mai trezit dimineata, ca am intrat in coma. Am stat zece zile in coma si in timpul acesta sotul meu a vandut si partea mea de casa. Sustine ca eu as fi baut antigel, insa la analize nu a reiesit asa ceva", a mai precizat Maria Topoliceanu. Pana la inchiderea editiei, prof. Florin Topoliceanu nu a putut fi contactat.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
336

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
586

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...