Copiii vor sa schimbe lumea!

Copiii vor sa schimbe lumea!
20 de elevi si cadre didactice de la Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani si de la ECO-Scoala din Catamarasti Deal s-au intalnit astazi la Casa Proiectelor "Bob de grau" din incinta liceului botosanean, unde si-au expus parerile despre ce ar trebui sa se schimbe in lume prin compuneri sau desene. Putini au fost copiii care au vazut ceva bun in lume. Cei mai mult au vorbit despre rautatea oamenilor si despre lucrurile urate ce se petrec in jurul nostru.

"Eu daca as putea sa schimb lumea, as incerca pe cat posibil sa conving parintii care nasc copii, sa nu ii abandoneze, sa aiba grija de ei, ca pe urma se vor mira daca ii vor vedea delicventi sau vor vedea ca se drogheaza", a fost parerea elevului Damaris Adomnicai.

La aceasta activitate a participat si un cadru didactic de la Scoala "Petru Comarnescu" din Gura Homorului, care a adus cu ea si mesajele elevilor sai. "Activitatea se desfasoara intr-o saptamana speciala, saptamana educatiei globale, dar si in preajma zilei internationale a miscarii "da mai departe", care a fost pe 18 noiembrie", a precizat. Cristina Pupaza, profesor la Scoala generala 2 Gura Humorului.

Activitatea organizata la initiativa directorului eco-scolii din Catamarasti Deal, Luminita Curtman, are ca obiectiv principal promovarea ideii perfecte de schimbat lumea, partener al acestui proiect fiind Grupul Scolar de Industrie Usoara Botosani.

"Principala valoare pe care noi tinem sa o promovam este aceea a implicarii in schimbarea in bine a lumii si a constientizarii rolului pe care fiecare din noi il poate in schimbarea mai mica sau mai mare in bine a lumii care ne inconjoara", a explicat Tereza Negrescu, directoarea Grupului Scolar de Industrie Usoara.

Astfel de intalniri vor mai avea loc in cadrul Scolii de Iarna a Educatiei de Excelenta, eveniment ce va avea loc la Gura Humorului, pe perioada vacantei intersemestriale din februarie 2009.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...