Conditii mai usoare ca sa ajungi politist. Din cauza deficitului de personal, Carmen Dan vrea sa renunte si la limita de inaltime

Conditii mai usoare ca sa ajungi politist. Din cauza deficitului de personal, Carmen Dan vrea sa renunte si la limita de inaltime

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anuntat ca pentru concursul de admitere in scolile de subofiteri, care va avea loc in ianuarie 2018, ar putea fi eliminat baremul de inaltime, iar proba sportiva va fi schimbata cu un traseu alternativ din cauza conditiilor meteo specifice sezonului rece.

"Introducerea traseului practic aplicativ la concursul de admitere in scolile de agenti si subofiteri ale Ministerului Afacerilor Interne, in locul probelor de verificare a aptitudinilor fizice sustinute la examenele precedente, are la baza mai multe argumente, printre care si cele legate de necesitatea adaptarii probelor de concurs la nevoile institutionale si la standardele internationale.

Mentinerea probelor sportive sustinute pana in prezent (alergare de rezistenta, viteza si aruncarea mingii medicinale), ar fi facut imposibila sustinerea examenului de admitere din ianuarie 2018, in special din cauza conditiilor meteo specifice sezonului rece care ar fi putut pune in pericol sanatatea si integritatea corporala a candidatilor", reiese dintr-un comunicat de presa transmis de catre ministerul Afacerilor Interne.

O consecinta a acestei schimbari, explica ministerul, este eliminarea baremului de inaltime, care a fost intotdeauna un criteriu de departajare a candidatilor.

"Din perspectiva nevoilor institutionale, parcurgerea traseului practic aplicativ contribuie la testarea a patru calitati motrice de baza - viteza, rezistenta, indemanarea si forta, dar si la verificarea rapiditatii reactiei candidatului. Fiecare concurent de la institutiile de invatamant ale MAI care pregatesc politisti, jandarmi si politisti de frontiera va trebui sa realizeze traseul ce cuprinde 11 elemente intr-un timp de maxim 2 minute si 25 secunde", conform comunicatului de presa.

Toate aceste schimbari sunt cuprinse intr-un ordin de ministru privind activitatea de management resurse umane in unitatile de politie ale MAI si a Ordinul ministrului afacerilor interne privind activitatea de management resurse umane in unitatile militare ale MAI, care este pus in dezbatere publica.

In conformitate cu pachetul de masuri aprobat de ministrul Carmen Dan, pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizeaza, in premiera, o sesiune de admitere in luna ianuarie 2018 in scolile de agenti si subofiteri.

Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1600 pentru agenti de politie, 700 pentru subofiteri jandarmi, 300 pentru subofiteri pompieri si 280 pentru politisti de frontiera. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...