Concursul pentru directorii de școli, "o formulă nefericită". "La interviu mai bine se filmau în casă..."

Concursul pentru directorii de școli, "o formulă nefericită". "La interviu mai bine se filmau în casă..."
Concursul organizat pentru ocuparea posturilor de conducere din unitățile de învățământ nu va duce la o depolitizare totală a sistemului, este de părere Liviu Axinte, președintele Ligii Sindicatelor din Învățământ (LSI). 

Axinte are unele obiecții legate și de modul în care a fost organizat acest concurs, făcând referire la evaluarea care s-a făcut în cadrul anumitor probe, dar și la notare.

"Nu cred că acest concurs a dus la depolitizarea sistemului de învățământ. Poate că mai multe concursuri organizate vor determina depolitizarea învățământului, care este un ideal. Forma în care s-a derulat concursul este una nefericită, dar această formă cred eu că este determinată de Legea 1 și este o aberație, pe care unii o văd ca o mare reformă în învățământ. Cred totuși că este mai bine că s-a organizat concursul decât dacă nu se organiza. Poate că era de dorit ca mai mulți colegi să candideze pentru aceste funcții. Așa cum a fost gândită metodologia cu fișa de evaluare a CV-ului, cu celelalte aspecte de la proba de interviu, cei care au avut funcții de conducere au fost clar avantajați față de ceilalți candidați și inclusiv componența comisiei, să mergem la un interviu la care candidatul să nu primească nicio întrebare, el doar a expus ce a avut de expus și atunci ne gândim dacă nu era mai bine ca el să se fi filmat în casă, să fi postat pe site oferta lui managerială, nici nu trebuiau să se mai deplaseze nu știu câte persoane să facă evaluarea candidatului. Cred că formula de desfășurare a concursului este una nefericită", a spus Liviu Axinte.

Liderul LSI a mai precizat că, din discuțiile avute cu colegi din alte județe, au fost membri ai comisiilor care nici nu știau ce trebuiau să puncteze, fiind comisii în care toți mergeau pe aceeași notare, sau diferențele erau uriașe - de până la 8 puncte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean atacat noaptea pe stradă de un tânăr de 20 de ani!

astăzi, 12:02
13

La data de 25 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoș...

Liberalii și-au depus candidaturile pentru Consiliul Județean Botoșani. Iftime: ”Politica nu este doar vot, este despre cum poți să faci bine oamenilor!” (Foto, Video)

astăzi, 11:33
113

Partidul Național Liberal de la Botoșani a depus astăzi candidaturile pentru președinția Consiliului Județean și pentru funcțiile de consilieri județeni.”Lumea așteaptă schimbarea...

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
75

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...