Cei care au primit sange inainte de 1991 trebuie sa isi faca testul pentru hepatita C!

Cei care au primit sange inainte de 1991 trebuie sa isi faca testul pentru hepatita C!
Persoanele care au primit sânge sau produse din sânge înainte de 1991 trebuie să facă testul pentru hepatita C, întrucât această investigaţie a fost introdusă abia în acel an, iar până atunci s-a vorbit despre "hepatită post-transfuzională", care în esenţă este acelaşi lucru, dar neconfirmat.

Hepatita C se transmite prin transfuziile sanguine şi produsele din sânge. De aceea, persoanele care au primit sânge sau produse din sânge înainte de 1991 trebuie să-şi facă testul pentru hepatita C.

Testul pentru hepatită se face din anul 1991, de aceea exista înainte de această dată o "hepatită post-transfuzională", care în esenţă nu este altceva decât hepatită C, a explicat preşedintele Asociaţiei Române pentru Studiul Ficatului şi şeful Centrului de Medicină Internă - Nefrologie al Institutului Clinic Fundeni, Mihai Voiculescu.

Potrivit medicului, tot din acel an se testează donatorii de sânge şi produsele din sânge, astfel că în prezent există o siguranţă relativă.

"Riscul de infecţie cu virusul hepatitei C în urma unei transfuzii este de unu la un milion. Siguranţă absolută nu există în nicio ţară din lume, din cauza aşa-numitei ferestre de diagnostic - timpul dintre infectare şi cea mai devreme posibilă determinare în sânge", a precizat Voiculescu.

O altă cale de trasmitere este prin utilizarea aparatului de bărbierit, a forfecuţei, periuţei de dinţi, boala putând fi transmisă când există sânge pe astfel de instrumente. (Articol complet pe Mediafax)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
227

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
140

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
195

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...