Ce spune directorul Urban Serv despre reducerea chiriilor din hala de carne!

Ce spune directorul Urban Serv despre reducerea chiriilor din hala de carne!
Reprezentanții societății Urban Serv vor face un raport în ceea ce privește situația contractelor de închiriere a boxelor din hala de carne, pe care îl vor prezenta Executivului Primăriei, după ce 26 de agenți economici au solicitat reducerea prețului chiriei.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, susține că o astfel de măsură nu poate fi luată în timpul derulării unui contract.

Agenții economici care desfășoară activitate au amenințat că renunță la afaceri dacă chiria nu se va reduce, spunând că le este imposibil să plătească câte 1.800-2.100 de lei pe lună, în condițiile în care vânzările le-au scăzut.

Ei au cerut ca tariful de închiriere a boxelor să scadă de la 40 de euro pe mp la 20 de euro.

"Valoarea chiriilor din actualele contracte a fost stabilită în baza unei licitații. Orice modificare a tarifului nu se poate face decât odată cu încetarea valabilității contractului și este imputabilă de către organele abilitate. Nu ai voie să modifici un tarif obținut din licitație, comerciantul nu a fost forțat să participe la licitație. A fost consimțământul lui, dacă nu i-ar fi convenit tariful nu participa la licitație", a precizat Simion Drelciuc.

Directorul Urban Serv susține că se va face o analiză pentru a se vedea dacă se poate reduce tariful de 240 de lei pentru spațiile comune.

"Vom face o analiză să vedem dacă acea componentă comună poate fi redusă. Un raport complet vom avea în jurul datei de 10 octombrie în ceea ce privește o situație clară asupra spațiilor respective, respectiv valoarea chiriei, durata contractului", a mai afirmat directorul Urban Serv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mutilat pe viaţă după un accident în gospodărie!

astăzi, 08:25
38

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din localitatea Unţeni, deşi se afla într-o avansată stare de ebrietate a vrut sâmbătă seara să pregăteasca hrana pentru animale. În timp ce împingea f...

Tensiuni la FC Botoşani. Fostul antrenor, prezent în cantonamentul echipei, spre nemulţumirea actualului tehnician

astăzi, 08:24
53

Deși echipa are cele mai bune rezultate din istorie cu Costel Enache antrenor, fiind clasată pe un loc superior în prima ligă și calificată în Cupa României, după ce ...

Agenția de Plăți anunță: Începem controalele în ferme!

astăzi, 07:56
112

Exploatațiile tinerilor fermieri, la control! Începutul de an aduce un val de verificări în exploatațiile agricole, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).Mai exact...