Când ar putea fi repuse în funcțiune sistemele de irigații din județul Botoșani!

Când ar putea fi repuse în funcțiune sistemele de irigații din județul Botoșani!
Starea în care se află la ora actuală cele două sisteme de irigații de pe raza județului Botoșani a fost pusă în discuție, luni, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural. O veste bună este aceea că județul ar urma să primească fonduri pentru reparații, astfel că cele două sisteme, care nu mai sunt funcționale chiar și de mai bine de 20 de ani, vor putea să ude din nou suprafețele de teren de pe raza localităților pe unde trec.

Pe raza județului Botoșani sunt două sisteme de irigiații, cel de la Ripiceni-Stânca și sistemul de la Horia-Liveni-Manoleasa.

Primul sistem, care are trei canale pe o lungime de 10.386 de metri liniari, poate uda 3.005 hectare, nemaifiind funcțional din anul 1993. Sistemul de irigații Horia-Liveni-Manoleasa, cu o lungime de 16.275 metri liniari, poate uda 6.240 de hectare, ultima dată când a fost pus în funcțiune fiind în anul 2004.

Potrivit lui Florin Asaftei, director adjunct în cadrul Filialei teritoriale a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, în unele zone sistemele sunt complet colmatate, după ce proprietarii de terenuri au format dopuri pentru a putea trece cu utilajele agricole, iar mare parte dintre echipamentele care asigurau funcționarea instalațiilor au fost furate.

În urmă cu câteva zile, în urma discuțiilor purtate cu conducerea centrală a ANIF, date fiind și problemele existente anul acesta la nivelul județului Botoșani din cauza secetei, s-a primit promisiunea că vor fi alocați bani pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații.

"Am obținut săptămâna trecută promisiunea pentru reabilitarea stației. Ni s-au promis 400.000 de lei. Funcție de seriozitatea celor care se vor ocupa de reparații am convingerea că în vara lui 2017 se va putea uda pe o parte din suprafață", a precizat Florin Asaftei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
393

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
698

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...