Interviu The Kryptonite Sparks, "cea mai buna trupa britanica" din Romania sau cei trei muschetari intergalactici din Botosani

Interviu The Kryptonite Sparks, "cea mai buna trupa britanica" din Romania sau cei trei muschetari intergalactici din Botosani
The Kryptonite Sparks este un power-trio incandescent, "care invie simturi si organe demult uitate si electrizeaza sinapsele dintre sunet si emotii". Au crescut pe muzica lui Pink Floyd si a lui Bob Marley si s-au scolit in afara. Razvan Anton (tobe), zis si Huhurez sau Miguel, a studiat Artele Plastice in Italia, iar cei doi frati, Razvan (voce si chitara) si Rares Diaconu (bass si voce), au urmat Conservatorul la Londra. Botosaniul i-a unit, iar din 2010 sar scantei la concertele lor. Se recomanda a fi eclectici, electrici, netrebnici si au adus un aer nou underground-ului romanesc. 

-Avem doi Razvani, doi frati, trei membri, trei ani diferenta intre voi. Va plac culoarea verde, scantaielie, undele de bruiaj si  sunteti asa intergalactici. De pe ce planeta ati ajuns aici si nu e plictisitor pentru voi Pamantul?

-E cea mai interesanta planeta dintre toate pe care am fost, e si singura de pana acum. Ne-am cunoscut in minunatul oras Botosani, cautam un tobosar, l-am gasit pe Razvan Anton intamplator intr-un bar, era un jam night, l-am intrebat daca vrea sa se alature proiectului nostru, care pe atunci n-avea nicio destinatie, niciun nume, nimic. 

-Cand se intampla asta?

-In 2010, eram inca in liceu si eram o trupa noua care incerca sa vina cu ceva diferit. Initial, a  a inceput ca un proiect de cover-uri, nu ne gandeam atunci ca o sa ajungem pana aici.  Eram patru membri, insa celalalt vocal nu prea mai avea timp si a trebuit sa plece, ceilalti m-au incurajat sa cant, deci am ajuns solist mai mult fortat. Ne-am confruntat de atunci cu tot soiul de lucruri care ne-au maturizat cat de cat, insa inca suntem in procesul de maturizare.

-Cum e muzica voastra. Dati-i o definitie facand abstractie de la toate celelalte zgomote din lume.

-Ca gen muzical suntem indie rock, alternative rock, multe influente alternative rock-ului, bossa nova, si ceva hard rock, avem o abordare destul de eclectica. Incercam sa imbinam tot ceea ce ne place la momentul compunerii, dar totusi sa tinem o linie, sa nu fie zgomote aleatorii, sa le aducem pe toate in universul The Kryptonite Sparks, care e destul de greu de definit prin cuvinte, ci mai degraba prin muzica pe care o facem. 

-Voi sunteti un grup care s-ar putea numi cliseic "tinerii frumosi ai tarii", ati studiat in strainatate si v-ati intors pe meleagurile natale totusi. Ce au in comun Botosaniul, Londra si Italia?

-Au oameni. Pot sa zic ce nu au in comun. Nu au in comun o scoala de muzica, o istorie minunata a secolului trecut care a revolutionat muzica moderna pornind din anii ‘30, ‘50, pana la revelatiile anilor’60, ’70.  Romania a trait istoria de care vorbeam  intr-o masura mai mica decat cei din vest. Ceea ce puteam insa sa apreciem la noi e faptul ca oamenii sunt mai sinceri. La noi iti dai seama usor daca un om e binevoitor sau nu, britanicii au o anumita raceala. Au o politete care nu e e neaparat binevoitoare tot timpul.

-La Londra ati studiat prestatie scenica. Ce inseamna asta?

 -A fost ca la un Conservator normal doar ca aveam si ore de prestatie. Nu am invatat pe hartie cand trebuie sa dam din cap sau cand sa sarim pe scena. Trebuia sa facem coveruri si sa studiem stilul mai multor artisti. Asa ca faceam o documentare, un research pentru a observa diversele manifestari ale muzicii si faceam asta saptamanal.

-Alegeati voi melodiile, artistii?

-Era curriculum obligatoriu. Parcugeai cam toata istoria muzicala si cam toate  genurile care au marcat forma muzicii din zilele noastre.

-Razvan Anton, de ce ti se zice Huhurez sau "Miguel"?

-Sint autotintitulat Huhurez, eu mi-am ales numele asta. A fost prima oara nickname-ul de pe Facebook, mi se parea foarte muzical. Miguel nu ma simt deloc, de la o frizura mi se trage. M-am tuns dupa multi ani in care am avut plete si atunci au ramas toti socati. Mi-au zis ca arat ca un latino lover cu mustata.

-Razvan Diaconu, zice internetul despre tine, de fapt tu zici pe internet ca esti chitarist, musician, fotograf, grafician,cinefil , astrofizician si mincinoos compulsive. Asa e?

-Primele sunt adevarate, dupa se apropie de domeniul fantastic. Mi s-a parut amuzanta rezonanta cuvintele. Muzician incerc sa fiu, sunt pasionat de fotografie, de film si grafica. Dar toti suntem atrasi de partea vizuala, iar estetica se transpune in toate artele, nu neaparat in muzica. Arta vizuala e un element frumos care se imbina cu muzica, de la postere, coperta de album, la videoclipuri etc. 

-Rares, daca n-ar fi fost muzica, atunci ce?

-Cand eram mai mic imi placeau matematica si fizica, lui Razvan la fel,  el a fost la liceul de mate, dar acum daca ar fi sa aleg ceva as alege ceva din domeniul artelor vizuale, grafica, film. 

-Voi va faceti afisele?

-Conceptul il facem impreuna, Huhurez deseneaza, iar Rares il pune in pagina, construieste aspectul final.

-The Kryptonite Sparks, "cea mai buna trupa britanica din Romania", cum vi se pare titlul asta?

-Usor pompos, dar n-am spus-o noi. Da, muzica pe care o ascultam, mai mult decat cea pe care o facem, are influente britanice, dar e facuta in Romania asa ca poti sa zici ca e romaneasca. Aproape tot ceea ce ne influenteaza are origini vestice, mai specific de atat britanice. Ne plac si trupe din alte tari, dar in Marea Britanie s-a inventat mult din ceea ce facem.

Citeste material complet pe Hotnews.ro...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
601

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
216

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
167

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...