Bulgarii au început construirea unui gard de sârmă ghimpată de 133 km la granița cu România!

Bulgarii au început construirea unui gard de sârmă ghimpată de 133 km la granița cu România!

Bulgaria construiește un gard la granița cu România pentru a împiedica intrarea mistreților care ar putea fi purtători ai pestei porcine africane și pune în pericol industria cărnii din țara vecină, a declarat ministrul agriculturii de la Sofia, citat de Reuters. Anunțul vine în condițiile în care, în România, 45.000 de porci de la o fermă din Tulcea sunt eutanasiați, judeţul Giurgiu se află sub cod roşu de atenţionare privind posibilitatea apariţiei pestei porcine africane, iar astfel de cazuri au fost raportate și în alte locuri din țară.

Deși nu a fost detectat niciun caz în Bulgaria, autoritățile sunt îngrijorate de răspândirea bolii în estul Europei. Uniunea Vânătorilor și Pescarilor din Bulgaria a estimat că o potențială epidemie ar aduce pagube industriei naționale a cărnii de circa 1,2 miliarde de dolari.

”Ridicarea gardului a început pe două secțiuni de la granița cu România și construcția va începe și pe a treia secțiune”, a spus ministrul agriculturii, Rumen Porozhanov.

El a spus că autoritățile din țara lui au decis ca gardul de 133 de kilometri să fie unul constituit din patru rânduri de sârmă ghimpată, arata Hotnews.

Petre Daea a declarat luni că ministerul său a făcut toate demersurile pentru a primi sprijinul Uniunii Europene pentru acoperirea pagubelor produse fermierilor români de pesta porcină africană, potrivit Agerpres.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
18

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
206

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....