Botoşănenii ale căror locuinţe au fost reabilitate termic, puşi la plată. Sumele care revin fiecărei familii!

Botoşănenii ale căror locuinţe au fost reabilitate termic, puşi la plată. Sumele care revin fiecărei familii!
Botoşănenii care au beneficiat de reabilitarea termică a locuinţelor, în cadrul proiectului cu fonduri europene, vor trebui să achite partea care le revine, posibil chiar din toamna acestui an.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de miercuri este şi un proiect de hotărâre privind sumele ce urmează a fi recuperate de la proprietari în urma realizării lucrărilor în cadrul proiectului de reabilitare termică privind creşterea eficienţei energetice.   

Este vorba de 172 de familii  care locuiesc în blocurile aflate pe străzile Împărat Traian 21, scările A, B, C, Săvenilor 40, scările A, B, C,D, E şi Tudor Vladimirescu, scările A şi B. Suma pe care municipalitatea trebuie să o recupereze în cadrul acestui proiect, de la proprietarii de apartamente, este de 282.574 de lei. (Vezi AICI sumele ce trebuie rambursate de fiecare proprietar)

Beneficiarii acestui program vor plăti banii într-o perioadă de cinci ani, în tranşe semestriale. Prima tranşă trebuie achitată în această toamnă şi poate ajunge până la 500 de lei în unele cazuri.
 
În total, sumele ce trebuie achitate de o familie sunt cuprinse între 688 şi 2.601 lei, în funcţie de lucrările realizate şi de suprafaţa apartamentului. În cazul în care banii nu vor fi restituiţi conform graficului de rambursare se vor percepe majorări de întârziere începând din ziua următoare expirării termenului prevăzut până la data stingerii umei datorate, inclusiv.

Proiectul de reabilitare termică s-a realizat cu fonduri europene, 30% din valoarea eligibilă fiind suportată de municipalitate, iar 10% trebuie recuperat de la proprietari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent cercetat pentru două infracţiuni, după o plimbare cu mopedul

astăzi, 11:51
328

Un adolescent a ajuns să fie cercetat pentru două infracţiuni, după ce a fost oprit în trafic de poliţişti. Băiatul, de 16 ani, din localitatea Păltiniş, se afla pe un moped şi a fost ...

Razii ale poliţiştilor printre agenţii economici! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei

astăzi, 10:01
587

Zeci de poliţişti au efectuat, joi şi vineri, razii în întreg judeţul pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit şi impunerea normelor rutiere.Astfel, au fost legiti...

Un şofer ce transporta lemne fără acte a fugit când a fost tras pe dreapta de poliţişti!

astăzi, 09:43
864

Un tânăr ce transporta material lemnos fără documente a încercat să fugă de poliţişti, însă s-a ales cu o amendă uriaşă şi cu lemnul confiscat.S-a întâmpl...