Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în centrul Italiei. Primarul din Amatrice: "Oraşul nu mai există"

Cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade, în centrul Italiei. Primarul din Amatrice: "Oraşul nu mai există"
Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, la 10 km adânicme, potrivit BBC.

  În Roma, cutremurul s-a resimţit timp de aproximativ 20 de secunde, potrivit La Repubblica. Nu s-au înregistrat victime până în acest moment.

Primarul oraşului Amatrice a declarat pentru un post de radio că oraşul a fost distrus. "Drumurile din şi spre oraş sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Oraşul nu mai există. În acest moment există persoane aflate sub dărâmături. Au avut loc mai multe alunecări de teren, iar un pod este pe cale să se prăbuşească, a declarat Sergio Perozzi.

Agenţia de Protecţie Civilă a Italiei a catalogat cutremurul ca fiind "sever".

Iniţial, cutremurul ar fi avut magnitudinea de 6,4 grade. Acesta a fost urmat de o serie de replici, notează La Repubblica.

În 2009, un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade care a avut loc în regiunea Aquila, şi care s-a resimţit şi în capitala Italiei, a lăsat peste 300 de victime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
25

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
24

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
24

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...