Autoritățile locale vor descentralizarea instituțiilor deconcentrate

Autoritățile locale vor descentralizarea instituțiilor deconcentrate
Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, și primarul Ovidiu Portariuc, vor participa, marți, la București, la o dezbatere privind regionalizarea, la care vor fi prezenți toți președinții de CJ din țară și primari.

La dezbatere va fi prezent și Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării.

Un aspect avut în vedere și de autoritățile județene și de cele locale este descentralizarea instituțiilor deconcentrate.

"Va avea loc o întâlnire cu domnul ministru Dragnea și se va discuta despre regionalizare. Propunerile noastre, ale liberalilor, este să facem această regionalizare etapizat, să conducem prin rotație, până în 2016, și în 2016 să implementăm un sistem de alegeri. Deocamdată să începem cu regionalizarea instituțiilor publice și ușor, ușor să vedem cum implementăm regiunile, dar nu poți dintr-o dată. Acesta este punctul de vedere al PNL", a spus Florin Țurcanu. 

"Am formulat și eu niște puncte de vedere și câteva întrebări pe care o să încerc să le adresez în primul rând mediului academic, cei care ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește principiile reorganizării. Unul dintre puncte este legat de descentralizare, în sensul ca anumite instituții sunt coordonate central, de la București, să fie coordonate local. De la o anumită coordonare și colaborare cu Poliția municipală, pentru că până la urmă totul de răsfrânge aici, până la celelalte instituții deconcentrate, fie că vorbim de DSV , de Inspectorate. Atâta timp cât răspund unor șefi ierarhici la nivel central acordă poate o mai mică importanță locală, pentru care decontăm noi, cei din administrația locală, și atunci e normal ca această conducere să fie la administrația locală", a spus și primarul Ovidiu Portariuc.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
392

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
697

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
195

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...