Apă minerală retrasă de la comercializare, la Botoșani, pentru că era expirată!
NEWS ALERT

Apă minerală retrasă de la comercializare, la Botoșani, pentru că era expirată!
Zeci de litri de apă minerală au fost retrași de la comercializare de la doi agenți economici din Botoșani, după ce în urma unui control comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului au descoperit că marfa era expirată.

Controlul a vizat modul de respectare a prevederilor legale  în ceea ce privește comercializare și etichetarea, prezentarea și publicitatea apelor minerale și a apei plate.

În total, au fost verificați 40 de operatori economici, iar 10 s-au ales cu amenzi în valoare de 29.000 de lei

Potrivit comisarilor de la Protecția Consumatorului, în timpul controlului a fost retrasă definitiv de la comaercializare o cantitate de 80 de litri de apă în valoare de 260 de lei deoarece avea data durabilității minmale depășită.

Cinci operatori au fost sancționați deoarece nu aveau afișate la loc vizibil și ușor lizibil prețurile de vânzare iar trei au fost sancționați pentru condiții de depozitare necorespunzătoare, nu erau respectate condițiile de temperatură prescrise de producători pe etichetă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...