Primării din județul Botoșani, sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă!

Primării din județul Botoșani, sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă!
Trei primării din județul Botoșani au fost sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă în urma unui control ce a vizat modul de îndeplinire a principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral.

Primăriile sancționate cu avertisment sunt Șendriceni, Bălușeni și Corni.

Potrivit Autorității Electorale Permanente acțiunile de instruire, îndrumare și control electoral au ca principale obiective:
verificarea modului de întocmire, păstrare și actualizare a listelor electorale; verificarea autorizării de către primar, prin dispoziţie, a persoanelor care efectuează operaţiuni în listele electorale permanente și în Registrul electoral; verificarea modului de păstrare şi recuperare a materialelor de logistică electorală; verificarea respectării criteriilor privind delimitarea secţiilor de votare, conform prevederilor legislaţiei electorale; îndrumare privind utilizarea Registrului electoral; verificarea efectuării operaţiunilor specifice în Registrul electoral; monitorizarea modului de efectuare a înregistrărilor ori a radierilor în Registrul electoral, conform prevederilor legale în vigoare; urmărirea modului de respectare a instrucţiunilor şi hotărârilor AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze astfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
240

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
271

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1053

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...