Anul bivolului ne scapa de criza!

Anul bivolului ne scapa de criza!
Anul nou chinezesc pune la colt criza economica. Semnul sub care trecem, bivolul, aduce garantat prosperitate, optimism si putere. Chinezii ne asigura ca dupa un an rau, cum a fost 2008, urmeaza cu siguranta unul mult mai bun.

Daca in 2008 sobolanul ne-a cam pricopsit cu datorii si greutati, bivolul ne reda speranta. Asa ca despre noul an chinezesc, numai de bine.

"Dezastrele naturale si alte evenimente tragice au avut loc anul trecut. Cred ca dupa rau urmeaza bine, asa cum spunem noi in Taoism. Anul bivolului va fi unul prosper", ne asigura Lou Jiayong, preot taoist.

Cu gandul la prosperitatea, optimismul si puterea pe care le-o va aduce bivolul in 2009, chinezii au cam uitat de criza, desi economia lor a atins o scadere istorica.

Ca sa petreaca anul nou cum se cuvine, chinezii nu se uita la bani. La mare cautare sunt decoratiile cu bivoli, dar si cele traditionale, in rosu si galben. Culori ce tin raul departe si simbolizeaza bucurie si sanatate.

De pe masa de sarbatoare n-o sa lipseasca, fireste, nici carnea de vita. Ramane de vazut daca bivolul va pune la pamant greutatile financiare.

Dupa calendarul traditional, chinezii sarbatoresc anul nou peste doua zile. Si o vor tine tot intr-o petrecere doua saptamani. Duminica noapte intram in noul an chinezesc. Anul Bivolului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
1

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
58

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
119

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...