Legea Big Brother nu afecteaza descarcarile ilegale de filme si muzica

 Legea Big Brother nu afecteaza descarcarile ilegale de filme si muzica
Cel putin un segment al Internetului nu este supus rigorilor Legii 298 privind stocarea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice, acela al descarcarilor de muzica, filme sau jocuri.

Acesta este cazul site-urile "peer to peer" care folosesc programe de torrent, dar si oDC sau DC++, unde se fac schimburi de materiale digitale supuse Legii dreptului de autor.

Daca pana acum acestea erau extrem de greu de urmarit, de acum incolo va fi practic imposibil, informeaza cotidianul Gardianul.

Daca se va cere stocarea continutului email-urilor sau a accesarilor web, furnizorii se vor confrunta cu o cantitate enorma de trafic generata de cei aproximativ trei milioane de utilizatori de Internet din tara.

Datele memorate s-ar putea ridica la cifre impresionante, de ordinul zecilor de terabiti zilnic. In conditiile in care un terabit are 1.000 de gigabiti, iar un calculator al unui utilizator are o capacitate de stocare intre 100 si 300 gigabiti, efortul ISP-istilor ar fi aproape imposibil.

Incaperile unde se stocheaza datele se supun unor reguli logistice si de siguranta complexe si costisitoare. Camerele trebuie sa fie prevazute cu sisteme de monitorizare a temperaturii si umiditatii, sisteme de securitate, monitorizare video si acces.

Pe langa toate acestea, furnizorii trebuie sa utilizeze un sistem de alarma pe coduri de acces unice al caror transfer de la un angajat la altul sa fie strict interzis. Daca s-ar cere si stocarea continutului, dimensiunile s-ar putea dubla.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
32

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
53

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
99

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...