Anul bivolului ne scapa de criza!

Anul bivolului ne scapa de criza!
Anul nou chinezesc pune la colt criza economica. Semnul sub care trecem, bivolul, aduce garantat prosperitate, optimism si putere. Chinezii ne asigura ca dupa un an rau, cum a fost 2008, urmeaza cu siguranta unul mult mai bun.

Daca in 2008 sobolanul ne-a cam pricopsit cu datorii si greutati, bivolul ne reda speranta. Asa ca despre noul an chinezesc, numai de bine.

"Dezastrele naturale si alte evenimente tragice au avut loc anul trecut. Cred ca dupa rau urmeaza bine, asa cum spunem noi in Taoism. Anul bivolului va fi unul prosper", ne asigura Lou Jiayong, preot taoist.

Cu gandul la prosperitatea, optimismul si puterea pe care le-o va aduce bivolul in 2009, chinezii au cam uitat de criza, desi economia lor a atins o scadere istorica.

Ca sa petreaca anul nou cum se cuvine, chinezii nu se uita la bani. La mare cautare sunt decoratiile cu bivoli, dar si cele traditionale, in rosu si galben. Culori ce tin raul departe si simbolizeaza bucurie si sanatate.

De pe masa de sarbatoare n-o sa lipseasca, fireste, nici carnea de vita. Ramane de vazut daca bivolul va pune la pamant greutatile financiare.

Dupa calendarul traditional, chinezii sarbatoresc anul nou peste doua zile. Si o vor tine tot intr-o petrecere doua saptamani. Duminica noapte intram in noul an chinezesc. Anul Bivolului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
26

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
46

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
98

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...