ANA BARCULET despre protocolul la bac: Darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita!

ANA BARCULET despre protocolul la bac: Darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita!

 ANA BARCULET, inspector general adjunct in cadrul ISJ Botosani  

Responsabilii din invatamantul botosanean, hotarati sa desfasoare, in acest an, un bacalaureat curat! Cel putin aceasta este intentia anuntata de inspectorul general adjunct din cadrul ISJ Botosani, Ana Barculet.

 "Trebuie sa se stie ca cine da bani pentru a obtine o nota mai mare la bacalaureat o face pe propria raspundere, iar darea de mita se pedepseste la fel ca luarea de mita! Vrem ca in acest an sa avem un bacalaureat corect", a precizat Ana Barculet.

Cu privire la zvonurile sau declaratiile unor elevi aparute in presa locala, in legatura cu sumele stranse in fondul de protocol, Ana Barculet a mentionat doar ca nu s-a primit nicio sesizare la ISJ.

"Nu a ajuns nicio sesizare la inspectorat, dar vom face numeroase controale in zilele de desfasurare a examenelor", a completat inspectorul general adjunct al ISJ Botosani.

Totodata, catre toate liceele a fost trimisa o adresa semnata de seful ISJ, Ada Macovei, in care se precizeaza ca orice abatere va atrage dupa sine raspundere administrativa si penala.

"In unitatile de invatamant sunt interzise fondurile de protocol sau oricare alt fond destinat derularii evaluarilor nationale", se arata in adresa amintita.

Reprezentantii ISJ transmit catre cei implicati in examenul de bacalaureat ca aceste prevederi vor trebui respectate in mod obligatoriu, adresele urmand sa fie afisate in fiecare intrare a unitatii de invatamant, de la 22 mai pana la 3 septembrie 2009.

 

CITESTE SI:

BACALAUREATUL CARE NE DOARE
INVATAMANTUL, UN SISTEM DE CORUPATORI SI CORUPTI?
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
133

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
272

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...