Agenti economici arsi la buzunar de inspectorii de munca!

Agenti economici arsi la buzunar de inspectorii de munca!

 Leo Kohut, inspector sef adjunct ITM  

Sase echipe mixte, formate din inspectori de munca din cadrul Inspectoratelor Teritoriale de Munca din Botosani si Suceava, au efectuat in cursul zilei de vineri o serie de controale incrucisate pentru depistarea cazurilor de munca la negru si pentru a vedea daca agentii economici respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 32 de sanctiuni contraventionale, din care cinci amenzi, cu o valoare totala de 26.000 de lei. Cele mai multe amenzi au fost date pentru primirea la lucru a unor persoane fara a avea incheiate contracte individuale de munca, domeniile in care s-au inregistrat cele mai multe cazuri fiind confectii si panificatie.

“La nivelul intregii tari a fost organizata o campanie de control privind identificarea muncii fara forme legale, precum si verificarea modului in care se respecta prevederile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca. La aceste actiuni au participat si sase inspectori de munca din cadrul ITM Suceava, iar alti sase inspectori de la noi au participat la controale in judetul vecin. Actiunile de control vor continua cu aceste echipe mixte si au menirea de a descuraja persoanele, dar mai ales angajatorii, care lucreaza fara forme legale de angajare. Numarul controalelor va fi intensificat, cu atat mai mult cu cat din acest an contractele individuale de munca nu se mai inregistreaza la ITM Botosani", a declarat Leo Kohut, inspector sef adjunct in cadrul ITM Botosani.

Acesta sustine ca la nivelul judetului Botosani fenomenul muncii la negru este tinut sub control, insa pentru a reduce numarul cazurilor, inspectorii de munca anunta ca vor fi intensificate controalele.

“Munca la negru va exista cata vreme va exista evaziunea fiscala si banii negri si atunci cred ca vor fi intensificate controalele comune cu alte institutii ale statului si speram ca aceasta colaborare sa duca la reducerea fenomenului", a precizat Leo Kohut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
336

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
583

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
167

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...