Adus la oraș de fratele mai mare să facă bani-FOTO

Adus la oraș de fratele mai mare să facă bani-FOTO
La vârsta la care ar trebui ca singura grijă a lor să fie joaca, tot mai mulți minori din Botoșani sunt exploatați de familie și trimși să facă rost de bani.

Echipajele  Poliţiei Locale Botoşani, aflate în misiune de patrulare, au constatat in dimineaţa zilei marți prezenţa minorului   P. Petru în vârstă de 9 ani,  din localitatea Suliţa, judeţul Botoşani, care la îndemnul fratelui mai mare, a înfiinţat o mică afacere ,  pe trotuarul de lângă gardul Spitalului Judeţean.
    
Pe o cutie veche de ambalaj a ordonat cuiburi de miez de nucă, pe care le vinde la un preţ indicat de fratele mai mare. 
  
 Nu ştie ce face  şi nici nu bănuieşte că are dreptul la o copilărie mai bună, iar cu mâinile înnegrite de iodul nucilor explică că nu stă mult le vinde şi pleacă .
    
"A fost identificat fratele mai mare, aflat cu treaba în piaţa mare a municipiului care a fost avertizat potrivit  prevederilor art.2 pct. 32 din Legea 61/1991pentru îndemnul sub orice formă al minorilor la săvârşirea de contravenţii. În ultima perioadă se constată tot mai mult folosirea minorilor în diferite activităţi, munci şi la cerşit, fiind bine ştiut ca faptul că minorii nu pot fi sancţionaţi. Buna colaborare dintre DGASPC şi Poliţia Locală a reuşit să stopeze acest fenomen, dar din mediul rural şi chiar din alte judeţe continuă să sosească persoane care nu înţeleg pericolul la care sunt supuşi copii", se precizează într-un comunicat al Poliției Locale.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
217

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
358

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
119

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...