A început protestul angajaţilor din Finanţe! Vezi ce se întâmplă la Botoşani

A început protestul angajaţilor din Finanţe! Vezi ce se întâmplă la Botoşani
Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex a anunţat că va declanşa, joi, un protest în faţa Ministerului Finanţelor şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, acuzând un comportament abuziv al preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

În ciuda anunţului făcut la nivel central, privind întreruperea lucrului între orele 11.00 şi 14.00, angajaţii din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani îşi desfăşoară activitatea după programul normal, uniii dintre ei purtând însă pe mâini banderole albe în semn de solidaritate cu protestul colegilor din Bucureşti.

Radu Ţurcanu, directorul executiv al AJFP, spune că la Botoşani şi în structurile din teritoriu, incluzând inspecţia, programul cu contribuabilii se desfăşoară îm mod normal, fără sincope. 

Ţurcanu a mai precizat că niciunul dintre funcţionari nu i-a adus la cunoştinţă vreo nemulţumire şi spune că a citit în presă despre doleanţele angajaţilor din sistem.

Sindicaliștii îl acuză pe șeful ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, de "acțiuni de represiune și pedepsire ale angajaților" pentru participarea la o acțiune de protest în data de 3 noiembrie.

"Insistăm însă asupra faptului că acțiunile de represiune ale președintelui ANAF nu au ca scop doar pedepsirea angajaților pentru participarea la o acțiune de protest, miza este una mult mai periculoasă pentru viitor, pentru că președintele ANAF dorește să fie clar pentru toată lumea că nu este dispus să piardă sub nicio formă controlul asupra instituției, chiar cu prețul încălcării prevederilor legale. Dacă ajungem să acceptăm pur și simplu dispoziția unui șef, dată fără respectarea prevederile legale, acest lucru va avea consecințe negative, nu numai pentru cariera funcționarilor publici, dar în special pentru modul în care va funcționa instituția în raport cu orice altă persoană fizică și juridică, activitatea rămânând la bunul plac a celor care ocupă vremelnic funcții de conducere în instituțiile statului.", se arată în comunicatul Alianței sindicale.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
63

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
67

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
150

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...