Cercetatorii de la HARVARD: Consumați lapte NATURAL. Terminați – le spun ei americanilor – cu consumul criminal al laptelui degresat!

Se pare ca vegetarienii si veganii au auvt dreptate: laptele pasteurizat alaturi de intreaga gama de produse lactate fac un deserviciu sanatatii tale. Acest lucru se petrece si din pricina indulcitorilor si a altor chimicale adaugate, pentru a transforma produsul in ceva vandabil.

Asa cum a mentionat David Ludwig in cercetatile sale, care au fost publicate si in Jurnalul Asociatiei Americane Medicale de Pediatrie, exista nenumarate dovezi care atesta cat de periculoase sunt efectele alimentelor indulcite artificial. Consumul excesiv de zahar a fos relationat cu diabetul, obezitatea, dureri inflamatorii si multe altele. Din pricina efectelor negative asupra sanatatii, pana si Departamentul American de Agricultura, Departamentul American de Pediatrie si alte organizatii nu recomanda consumul de calorii din bauturi pe baza de zahar.

Laptele fara grasimi, una dintre bauturile cu continut scazut de calorii, este promovata in exces, iar specialistii recomanda sa se consume nu mai putin de 3 pahare pe zi.

Cercetarul David Ludwig declara ca "acest sfat este unul dintre cele mai teribile pe care le-a primit poporul american pana in momentul de fata. Din acest motiv, americanii consuma milioane de litri de lapte anual, de frica lipsei de calciu…".

Din cauza faptului ca Organizatia Produselor Lactate promoveaza consumul de lapte cu continut scazut de grasimi, sunt totodata promovati si aditivii prezenti in aceste produse, in special cei care apar sunt forma de zahar. Acest lucru este la polul opus fata de studiile care arata cat de nociv este zaharul si toate acele produse indulcite artificial. Astfel, pana si grasimile continute de lapte sunt inlocuite de efectele periculoase ale indulcitorilor.

"Cel mai rau este sa bei lapte cu aroma de ciocolata si continut redus de grasimi. Au scos grasimile, asa ca este mai putin gustos. Tocmai de aceea au hotarat sa puna zahar pentru a convinge copiii sa bea trei astel de doze pe zi"… "Putem sa asimilam calciu din multe alte mancaruri. De exemplu, broccoli sau varza kale are mai mult calciu decat laptele. De asemenea contin calciu: plantele cu frunze inchise, nucile, etc".

De ce nu sunt bune produsele lactate sarace in grasimi

Specialistul de la Universitatea Harvard, David Ludwig, are dreptate atunci cand critica recomandarile mentionate mai sus, cele care sustine acest consum ridicat de produse lactate, dar este vorba despre mult mai mult decat atat.

Cine nu poate renunta complet la produsele lactate, ar face bine sa le modereze macar, dat fiind faptul ca nu sunt tocmai recomandate, in special in cazul bolnavilor cronici.

Totusi, daca alegi sa consumi din cand in cand lactate, asigura-te ca sunt de inalta calitate si de provenienta ecologica, altfel nu faci altceva decat sa-ti risti sanatatea. SURSA

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Situația primarului Verginel Gireadă, tot mai dificilă: Parchetul motivează trimiterea în judecată!

astăzi, 08:27

Aflat după gratii în alt dosar, Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, a fost trimis în judecată în dosarul furtului de apă de la Ipotești, la aproape doi ani de la ...

Două tone de furaje făcute scrum de la o țigară aruncată la întâmplare!

astăzi, 08:15

Un incendiu s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Vârfu Câmpului. Depozitul de furaje a fost cuprins de flăcări, cel mai probabil, din cauza unei ți...

Calendar ortodox, 18 aprilie: Sfânta și Marea Vineri, Prohodul Domnului; Sfântul Cuvios Ioan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul

astăzi, 08:00

În Sfânta și Marea Vineri se prăznuiesc sfintele și mântuitoarele și înfricoșătoarele Patimi ale Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos: sc...