Contractul cu HSR a fost, din nou, prelungit!

 Contractul cu HSR a fost, din nou, prelungit!
Când toţi se aşteptau ca municipalitatea să înceteze toate relaţiile contractuale cu firma Hi Speed Recovery, cea care s-a ocupat de ridicarea şi blocarea maşinilor parcate neregulamentar, pe domeniul public, lucrurile stau exact invers.

Primăria a prelungit, din nou, contractul cu HSR, primarul explicând şi de ce s-a întâmplat acest lucru: nu s-a identificat sursa de finanţare pentru achiziţionarea parcomatelor.

Contractul cu HSR a expirat, de drept, în luna mai, dar şefii din Primărie au decis prelungirea acestuia cu încă două luni, pentru a face rost de bani pentru parcomate.

Edilul şef al municipiului spune că aleşii din Consiliul Local s-au împotrivit alocării de fonduri pentru a se face o astfel de achiziţie, iar pentru a nu plăti despăgubiri firmei HSR s-a dispus prleungirea contractului.

"În momentul în care avem sursa financiară pentru achiziționarea acelor parcomate se va proceda la reziliere. Atâta vreme cât nu există sursă financiară prevăzută rezilierea acelui contract va însemna plata de despăgubiri. Știți foarte bine cine mută banii dintr-o parte în alta, Consiliul Local. Se prelungește cred că până atunci când vor exista resurse financiare sau până când CL va considera firesc și normal să aloce banii. Ar fi nevoie de aproximativ 1 miliard. Eu am avut discuții și nu au fost de acord cu asemenea soluții (consilierii locali n.r.) și o să discutăm probabil și în această ședință", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Una dintre promisiunile acestuia, din campania electroală pentru alegerile locale, a fost aceea că botoşăneni vor fi scăpaţi de firma HSR. Din punctul său de vedere, promisiunea a fost dusă la îndeplinire, spunând că au fost stopate abuzurile angajaţilor acestei societăţi.

"Vă promit că până la urmă va fi reziliat în condiții în care să nu atragă răspunderea Primăriei. S-ar putea să pierdem mai mulți bani decât economisim prin această temporizare. Vreau să vă spun că în spiritul acestui contract, pentru că noi am criticat acest contract, s-au oprit abuzurile. Ați mai văzut mașini ridicate în Botoșani? Ați mai văzut cetățeni hărțuiți și plimbați dintr-o parte în alta?", a conchis primarul.

În acest moment, HSR nu ma blochează roţile, dar încasează sumele ce se colectează în parcările cu plată, pentru că le gestionează, după cum a precizat primarul.

Contractul a fost prelungit până la data de 31 decembrie 2014.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
106

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
22

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...

Șpagă de 500.000 de euro pentru angajarea unui botoșănean! Dosar răsunător la DIICOT (Video)

astăzi, 12:19
416

Apar informații din dosarul în care primarul Iașului, Mihai Chirica, este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași.Un funcționar, martor...