Şoferi botoşăneni prinşi băuţi la volan! Printre ei, şi o femeie

Şoferi botoşăneni prinşi băuţi la volan! Printre ei, şi o femeie
Combinaţia alcool- volan nu mai este de mult timp apanajul conducătorilor auto- bărbaţi, dar cazurile în care femeile au fost prinse băute în timp ce şofau au fost destul de rare.

Probabil de aceea poliţiştii au fost surprinşi să constate că o botoşăneancă de 43 de ani, care circula vineri prin Petricani, consumase anterior băuturi alcoolice. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din aceeaşi serie, a şoferilor prinşi băuţi la volan, face parte şi un tânăr de 34 de ani din Darabani, oprit de poliţişti în trafic, pe strada 1 Decembrie, în timp ce conducea o autoutilitară. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit poliţiştilor, în ambele cauze au fost întocmite acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai rău a păţit-o un dorohoian care a fost prins la volanul unui autoturism băut şi fără permis. Sâmbătă în zori, un dorohoian a fost oprit în trafic pe strada Spiru Haret din municipiu. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

În cauză au fost întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 1.875 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Fost militar acuzat că a bătut două surori pe stradă!

astăzi, 08:30
3

Un militar în rezervă este acuzat că a bătut două surori, pe fondul unei neînţelegeri. S-a întâmplat în a doua zi de Paşte, pe o stradă din Botoşani, iar după co...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie preotul; Sfântul Ierarh Metodie şi Sfântul Cuvios Chiril, luminătorii slavilor

astăzi, 08:00
15

Sfântul Sfinţit Mucenic Mochie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian (284-305) şi era din Roma. Fiind preot al bisericii din cetatea Amfipoli, care este în părţile Macedoni...

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
171

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...