Ministrul Sanatatii ii linisteste pe managerii de spitale - De unde se iau banii de garzi

Ministrul Sanatatii ii linisteste pe managerii de spitale - De unde se iau banii de garzi
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat miercuri ca plata garzilor medicilor va fi implementata printr-o ordonanta de urgenta, iar banii vor fi asigurati din fonduri suplimentare ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), precizand ca managerii spitalelor nu au de ce "sa-si faca nicio grija".

"Banii pentru plata suplimentara a garzilor si pe care o vom implementa printr-o ordonanta de urgenta, acesti bani vor veni separat de la CNAS. Va fi un contract separat, este un lucru important de inteles (...) Aceasta plata suplimentara a garzilor vine dintr-un buget separat care va fi pus la dispozitie de catre Casa de Asigurari", a spus Voiculescu, intr-o conferinta de presa, citat de Ziare.com.

Lamuririle ministrului vin dupa ce initial s-a spus ca plata garzilor va fi facuta din "economii", iar managerii de spitale s-au temut ca unitatile lor vor primi mai putine fonduri de la Casa de Asigurari, pentru ca aceasta sa poata acoperi noile cheltuieli.

"Medicii, precum si conducerea spitalelor nu au de ce sa-si faca nicio grija, vom exista fonduri suplimentare pentru aceasta suplimentare la plata garzilor", a mai spus ministrul Sanatatii.

Referitor la faptul ca unii medici refuza sa semneze contractele pentru garzi, Voiculescu a spus ca "este libertatea fiecaruia", precizand ca nu ar trebui sa existe motive de refuz al semnarii acestor contracte.

"In acelasi timp trebuie sa avem in vedere ca noi, cu totii, sunt sigur ca medicii, la fel ca toti pacientii si la fel ca noi toti ceilalti, ne dorim sa avem spitale functionale. Spitale functionale, in cazul spitatelor de urgenta, inseamna spitale unde exista si linie de garda", a adaugat Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a subliniat ca Guvernul Ciolos a majorat salariile medicilor de la 1 august si ca va creste semnificativ si plata pentru garzi.

"In momentul acesta, eu, unul, nu vad niciun motiv pentru care medicii sa nu vrea sa semneze un contract care, in mod evident, ii avantajeaza. Deci nu le cere nimeni sa faca mai multe garzi ca pana acum, ba din contra, acolo exista o oarecare flexibilizare, dar, de asemenea, trebuie sa luam in considerare ca garzile sunt platite mai bine. Deci nu vad niciun motiv, altele decat cele care nu legatura cu realitatea, ca medicii sa nu semneze aceste contracte de garzi", a spus Voiculescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
294

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
506

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
149

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...