Afacerist condamnat alături de mai multi prieteni, după o bătaie într-un restaurant din centrul municipiului Botoşani!

Afacerist condamnat alături de mai multi prieteni, după o bătaie într-un restaurant din centrul municipiului Botoşani!
Șase indivizi cu chef de distracție, unul dintre ei deţinând chiar şi o afacere, au ajuns să fie condamnați de judecătorii Judecătoriei Botoșani după ce au provocat un scandal și au bătut două persoane pe terasa unui restaurant din municipiul Botoșani.
 
Faptele pentru care cei șase bărbați au ajuns în fața instanței s-au petrecut pe 8 septembrie 2014, la un restaurant din Centrul Vechi.
 
Vasilică Radu A., Adrian M., Daniel-Florin S. și Dumitru P., însoțiți de mai multe persoane de sex feminin, și-au făcut apariția seara la restaurant și s-au așezat la o masă, pe terasa localului în acel moment fiind și alți clienți. Cu chef de distracție, timp de aproape trei ore cei patru bărbați au dat mai multe dedicații muzicale.

În jurul orei 23.00, membrii formației care au prestat programul artistic din acea seară au început să își strângă instrumentele, dar Dumitru P., care deține o afacere în Săveni, i-a reproșat unuia dintre aceștia, Bogdan P., că a terminat programul prea devreme.

În replică, cel din formație i-a spus individului ofensat că au încheiat programul, că nu sunt la Săveni, unde acesta deține un bar, și unde respectiva formație a mai cântat. Replica l-a enervat la culme pe afaceristul care s-a ridicat și a mers la masa unde stătea formația, iar după ce l-a scuipat pe Bogdan P. l-a lovit cu pumnul în zona feței, bărbatul căzând jos. Pentru a se apăra, cel atacat a ripostat cu piciorul, dar în ajutorul agresorului au sărit și prietenii săi, care au început să îl lovească cu pumnii și picioarele, în special în zona feței.

Potrivit anchetatorilor, alți doi bărbați, Marius Cornel L. și Matei S., aflați la o altă masă, s-au alăturat celorlalți patru indivizi lovindu-l și ei pe membrul formației.

Pentru aplanarea conflictului a intervenit agentul de pază al restaurantului, dar s-a trezit și acesta cu un pumn în față.

Speriați, ceilalți clienți ai localului au luat-o la fugă și au sunat la 112, între timp agresorii părăsind restaurantul. În scurt timp la fața locului au ajuns forțele de ordine, dar și o Ambulanță, cei doi bărbați bătuți fiind transportați la spital pentru îngrijiri.
Bogdan P. a avut nevoie de 7-9 zile de îngrijiri medicale, el prezentând multiple leziuni.

Cei șase bărbați au fost fost acuzați de loviri sau alte violențe și de tulburarea ordinii și liniștii publice, cu toții fiind trimiși în judecată.

În timpul audierilor, doar doi dintre scandalagii și-au recunoscut faptele, fiind vorba de Cornel Marius L. și Dumitru P., ceilalți patru având o atitudine procesuală nesinceră, potrivit rechizitoriului procurorilor.
 
Inițial, cei șase au fost reținuți pentru 24 de ore, dar ulterior au fost plasați sub control judiciar. Pe perioada controlului judiciar o parte dintre aceștia au încălcat măsura, fiind plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.
 
Cei șase indivizi au fost condamnați săptămâna trecută în primă instanță, de Judecătoria Botoşani. Cea mai grea pedeapsă, de șapte luni de închisoare cu executare, a primit-o Dumitru P., care a fost condamnat la opt luni de închisoare cu executare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, pentru acuzația de lovire sau alte violențe încetând procesul penal întrucât victima sa și-a retras plângerea. Ceilalți inculpați din acest dosar au fost condamnați la închisoare cu suspendare, Vasilică Radu A. - un an și șase luni,  Adrian M. - șapte luni, Marius Cornel L. - un an și o lună, Matei S. - nouă luni și Daniel Florin S. - șapte luni.
 
Instanța i-a mai obligat pe inculpați și la plata de daune morale în sumă de 15.000 de lei părții vătămate Bogdan P. Sentința nu este definitivă iar cei șase bărbați au formulat deja apel.

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
257

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
427

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
133

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...