Elevii botoșăneni au trecut de prima probă scrisă a BAC-ului. Ce spun despre subiecte! FOTO

Elevii botoșăneni au trecut de prima probă scrisă a BAC-ului. Ce spun despre subiecte! FOTO
Încrezători și cu zâmbetul pe buze. Așa au ieșit din sala de examen mulți dintre absolvenții de clasa a XII-a care au susținut, luni, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, respectiv proba scrisă la Limba și Literatura Română.

Elevii au profitat din plin de cele trei ore cât au avut la dispoziție, la ora 12.00, aceștia părăsind sălile de examen. Pe unii i-au așteptați la ieșire părinții, poate mai emoționați decât copiii, în timp ce alții i-au sunat imediat după ce au predat lucrările, pentru a le povesti cum a fost și cum s-au descurcat.

Cum în sala de examen nu au avut voie să vorbească, liceeni s-au întâlnit în fața unităților de învțământ și au dezbătut subiectele care le-au picat.

Neașteptat de ușoare pentru cei care s-au pregătit, se puteau și mai ușoare pentru cei care nu au prea învățat.

“Mă așteptam să dea o “Scrisoare pierdută" dar au dat un roman, așa cum a fost la simulare, și cred că m-am descurcat. Au fost subiecte ușoare", a spus o elevă care a susținut BAC-ul la Colegiul Național A.T. Laurian.

“A fost o surpriză, nu mă așteptam să fie ca la simulare și surpriză a fost și la primul subiect care a fost foarte ușor, genul dramatic. A fost ok. Mă aștept să iau o notă mare. M-am pregătit toată clasa a XII-a pentru acest examen, dar mai intens în ultimele luni", a spus și Mirela Dulgheru, care de asemenea a susțitn BAC-ul la Laurian.

Mulți liceeni care speră că vor lua o notă mare la Limba și literatura română spună că i-a ajutat foarte mult pregătirea suplimentară pe care au făcut-o, dar spun și că cine a trecut prin liceu și și-a dat cât de cât interesul ar putea să ia o notă de trecere.

Examenul de Bacalaureat continuă marți cu proba scrisă la Limba și litearatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului.


























 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
42

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
25

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
55

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...