Directorul unei instituții de cultură din Botoșani, repus în funcție de procurori!

Directorul unei instituții de cultură din Botoșani, repus în funcție de procurori!
Directorul unei instituții de cultură din municipiul Botoșani, suspendat din funcție în decembrie 2014, și-a recăpătat postul în baza unei decizii a procurorilor.

Este vorba de Floricel Aionițoaei, fostul director al Teatrului de Păpuși Vasilache, suspendat din funcție după ce o comisie constituită la nivelul Primăriei a stabilit că a adus prejudicii de imagine prin participarea la o emisiune de la o televiziune națională.

Printr-o ordonanță a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, de săptămâna aceasta, s-a dispus neînceperea urmării penale față de Aionițoaei, în dosarul în care era acuzat de încălcarea unor drepturi de autor.

În aceste condiții, Floricel Aionițoaei revine la conducerea Teatrului Vasilache Botoșani. Floricel Aionițoaei urmează să primească și salariile pentru întreaga perioadă în care a fost suspendat din funcție.

Directorul Teatrului Vasilache a anunțat în urmă cu câteva zile că a formulat o plângerele penală pe numele primarului Ovidiu Portariuc și al secretarului municipiului, Ioan Apostu, pentru abuz în serviciu, susținând că aceștia nu au respectat prevederile legale în momentul în care a fost suspendat din funcție, prin dispoziția primarului.

Aionițoaei susține că cei care aveau dreptul de a-l suspenda din funcție erau consilierii locali, ori la nivelul Consiliului Local nu a fost luată o astfel de decizie.

Citește și Plângere penală formulată de un fost director pe numele primarului Portariuc! 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

astăzi, 20:32

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
89

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
51

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...