Fost comisar al Gărzii Financiare Botoșani condamnat pentru că a mințit, după ce a provocat un accident!

Fost comisar al Gărzii Financiare Botoșani condamnat pentru că a mințit, după ce a provocat un accident!
Un fost comisar al Gărzii Financiare Botoșani a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Botoșani după ce a provocat un accident de circulație dar în fața anchetatorilor a susținut că la volanul mașinii sale era o prietenă.

Este vorba de Ioan Teodorescu, în vârstă de 42 de ani, care a fost trimis în judecată pentru fals în declaraţii, instigare la fals în declaraţii şi sustragere de la recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în timp de Marinela Plian, de 32 de ani, a fost trimisă în faţa instanţei pentru fals în declaraţii.

Cei doi au fost condamnați, vineri, la câte un an și două luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, dar sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Accidentul a avut loc în noaptea de 21 spre 22 martie 2014, în sensul giratoriu de la Alfa Land.  

În jurul orei 02.40, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident, soldat cu pagube materiale. La faţa locului a fost identificat un autoturism avariat, poliţiştii constatând totodată că amplasamentul sensului giratoriu din zona unde a fost identificat vehiculul, prezenta urme de impact. Ulterior, în jurul orei 03.20, la sediul Poliției municipiului Botoşani s-a prezentat o femeie de 32 ani, din municipiu, care a declarat că este autoarea accidentului, solicitând eliberarea documentelor necesare reparării autoturismului. Întrucât existau suspiciuni cu privire la veridicitatea acestor aspecte, poliţiştii au continuat verificările în cauză, iar în urma probatoriului administrat, a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Botoșani ca fiind, în fapt, principalul bănuit de producerea evenimentului rutier, informa la acea vreme un comunicat al IPJ Botoşani.  

La scurt timp după accident, Ioan Teodorescu s-a simţit rău şi a ajuns la spital, ulterior fiind internat şi la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.

Citește și Autoturism de lux, făcut praf la Lebăda! FOTO 
 
Teodorescu este judecat și în dosarul păcănelelor, instrumentat de DNA. El este acuzat de săvârșirea, în calitate de inspector a Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, a 11 infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea făptuitorului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
2

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
104

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
37

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...