Consiliul Consultativ al pensionarilor, întâlnire cu prefectul Dan Nechifor! Ce probleme au ridicat pensionarii!

Consiliul Consultativ al pensionarilor, întâlnire cu prefectul Dan Nechifor! Ce probleme au ridicat pensionarii!
Miercuri dimineaţă, reprezentanţii asociaţiilor de pensionari din judeţ au fost invitaţi la Instituţia Prefectului de către prefectul Dan Nechifor, care a dorit să-i cunoască pe aceştia şi să le afle problemele.

În debutul întâlnirii, cei prezenţi la întâlnire au ţinut un moment de reculegere în memoria generalului de brigadă (r) Mihai Drăguţu, preşedintele Filialei Botoşani a Asociaţiei Veteranilor de Război din Ministerul Afacerilor Interne, care a decedat luna trecută.

Apoi, Dan Nechifor le-a solicitat reprezentanţilor pensionarilor să se prezinte şi să-şi exprime eventualele nemulţumiri sau sugestii. Prima care a luat cuvântul a fost Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Pensionarilor, care a atras atenţia asupra problemelor din sediul asociaţiei, unde s-ar impune investiţii.

"Noi avem o problemă cu averea Uniunii Generale a Sindicatelor din România care nu se mai găseşte mai nimic. Dar totuşi la fiecare judeţ au fost nişte clădiri unde au fost sediile Consiliilor judeţene ale sindicatelor, care au primit diverse destinaţii, altele s-au retrocedat. Organizaţiile pensionarilor nu au sedii, noi suntem un caz fericit la Botoşani. Noi avem clădirea printr-un proiect al CJ, dat pentru pensionarilor din judeţ, o clădire veche, foarte veche, cu diferite probleme. Noi ne plătim utilităţile, suntem pe autofinanţare şi autogospodărire, dar e greu- nu poţi să deschizi un geam pentru aerisire, iarna căldura să nu se piardă pentru că dacă deschidem un geam nu se mai poate închide, sau se pot întâmpla accidente. Noi vă invităm să vedeţi în ce stadiu este clădirea, noi, după posibilităţile noastre am amenajat cât am putut. Căutăm pe cât posibil să creăm pensionarilor momente şi un sprijin real", a declarat Maria Paraschiv.

Dan Nechifor a susţinut că pensionarii se pot baza pe sprjinul său. "Mă gândeam că ceilalţi prefecţi care au fost înaintea mea, fiind mai apropiaţi ca vârstă, ar fi trebuit să vă acorde un sprijin mai consistent. Nu ştiu dacă ştiţi, dar a trecut de Senat compensarea biletelor de călătorie cu bani. Probabil că urmează să fie aprobat de Parlament şi ar fi ca într-un termen cât mai scurt să se întâmple acest lucru pentru că nu cred că într-un an de zile reuşiţi să consumaţi acele bilete", a declarat prefectul Nechifor.



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
23

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
17

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
217

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...