Peste 700 de dosare de soluţionat pentru fiecare judecător al Tribunalului Botoşani

Peste 700 de dosare de soluţionat pentru fiecare judecător al Tribunalului Botoşani
Tribunalul Botoşani se află pe locul 20 în ierarhia tribunalelor din ţară în ce priveşte volumul de activitate pe judecător. În condiţiile în care Tribunalul are 25 de posturi efectiv ocupate, în 2015 încărcătura pe judecător a fost de 703 dosare, iar la nivel naţional a fost de 792 dosare.

"Ceea ce este îmbucurător faţă de anii precedenţi este că înregistrăm un trend descrescător al volumului de activitate, din perspectiva cauzelor nou intrate. Cea mai mare încărcătură a fost înregistrată la Judecătoria Săveni- 1444 dosare", explică judecătorul Anitta- Maria Manole, preşedintele Tribunalului Botoşani.

Potrivit oficialului, toate instanţele din raza teritorială a Tribunalului Botoşani, exceptând Judecătoria Dorohoi, au avut un volum de activitate peste media naţională.

"În ce priveşte durata de soluţionare a cauzelor, a fost înrestrat un progres remarcabil. La finele anului se regăteau 1804 dosare mai vechi de un an în sistem, ceea ce raportat la dosarele aflate în stoc, reprezintă 14,23% din volumul de activitate. Din cele 1804 dosare, 106 dosare erau mai vechi de 5 ani, iar şapte dosare mai vechi de 10 ani, cu menţiunea că sunt dosare de insolvenţă, iar procedura impune acordarea unor termene mai îndelungate", arată preşedintele Tribunalului.

În comparaţie cu finele anului 2014, când pe rolul instanţelor erau 4.092 dosare mai vechi de un an, la finele lui 2015 s-a înregistrat o scădere de 55,91%. În ce priveşte schema de personal, în 2015 a fost o suplimentare a schemei cu doi judecători- un post de judecător repartizat Tribunalului Botoşani, instanţă distinctă, şi un post de judecător repartizat Judecătoriei Dorohoi precum şi şi două posturi de grefier, ambele repartizate Judecătoriei Botoşani.

Citeşte şi:
Procurori botoşăneni sufocaţi de dosare! 

 

Spune-ne opinia ta