Nu dai indexul la apă, plăteşti şi de două ori mai mult! O nouă modalitate de facturare a consumului!

Nu dai indexul la apă, plăteşti şi de două ori mai mult! O nouă modalitate de facturare a consumului!
De la 1 ianuarie, modul de facturare al Nova Apaserv se schimbă, cu condiţia ca în şedinţa ordinară de joi, consilierii judeţeni să-şi dea acordul asupra modificării "normelor metodologice de defalcare şi facturare a cantităţilor de apă în condominii, în conformitate cu modificările legii 224/ 2015".

Astfel, cantitatea efectivă de apă furnizată condominiului se stabileşte pe baza indexului contorului de branşament. Cantităţile de apă consumate de utilizatori şi înregistrate de contoarele repartitoare (raportate lunar de clienţi), ori stabilite în pauşal, vor fi luate în considerare doar la defalcarea cantităţii de apă furnizată, înregistrată de contorul de branşament.

Cei mai "năpăstuiţi" vor fi cei care nu obişnuiesc să raporteze indexurile lunare. Şi asta deoarece utilizatorii din condominiu pentru care nu există indexuri lunare (declarate sau citite) vor fi facturaţi din oficiu astfel:

-Oficiu de tip A: facturat către acei clienţi care nu au declarat indexul în luna curentă dar există citire la ultima programare semestrială.
Cantitatea de apă aprobată pentru Oficiu de tip A este de 7,5 metri cubi pe unitate imobiliară (apartament sau spaţiu cu altă destinaţie) pe lună- apă rece şi 2,5 metri cubi pe unitate imobiliară- apă caldă, în cazul utilizatorilor racordaţi la Modern Calor (sau orice alt sistem centralizat de încălzire), respectiv 10 metri cubi pe unitate imobiliară în cazul utilizatorilor debranşaţi de la Modern Calor.

-Oficiu de tip B: facturat către acei clienţi la care nu s-a reuşit efectuarea verificării- citirii contoarelor la momentul citirii semestriale.
Cantităţile sunt dublate faţă de consumatorii ce se încadrează la Oficiul tip A, şi anume 15 metri cubi pe unitate imobiliară pe lună- apă rece şi 5 metri cubi pe unitate imobiliară pe lună- apă caldă în cazul celor racordaţi la Modern Calor, respectiv 20 de metri cubi pe unitate imobiliară pe lună în cazul clienţilor debranşaţi de la Modern Calor.

Potrivit noului regulament, în procedura de defalcare a cantităţilor de apă în condominiu sunt incluse toate unităţile imobiliare, indiferent de forma de proprietate şi tipul de folosinţă, indiferent dacă sunt locuite/ funcţionale/ utilizate sau nu, cu excepţia unităţilor imobiliare debranşate de la serviciul de alimentare cu apă.

Cheltuielile de debranşare vor fi suportate de utilizatori, inclusiv taxa de sigilare a sistemului de debranşare.

Dacă trece de votul consilierilor în şedinţa din 26 noiembrie, cu toate prelucrările informatice, că nu le putem face pe toate peste noapte, sperăm că noul regulament va fi aplicat de la 1 ianuarie. Legea 224/ 2015 a apărut în august şi este esenţială modificarea că nu se mai face împărţirea la numărul de persoane, aşa cum a fost până acum, ci la unitatea imobiliară, după cum este definită în lege. Cei care pleacă în străinătate şi nu se debranşează vor plăti, declară Cristian Romanovschi, directorul comercial al Nova Apaserv.

Proiectul prezentat de Nova Apaserv plenului Consiliului Judeţean, aici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
166

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
149

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
24

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...