Romii de la ghetouri solicită condiții decente de trai. “Ni se cere educație. Nu se poate face cu șobolani în oală”

Romii de la ghetouri solicită condiții decente de trai. “Ni se cere educație. Nu se poate face cu șobolani în oală”
Romii care trăiesc la ghetourile din Parcul Tineretului, din municipiul Botoșani, s-au săturat să trăiască în mizerie și cer autorităților locale să găsească soluții pentru a le asigura un trai mai decent.

În cadrul unei întâlniri ce a avut loc, vineri, la Primăria Botoșani reprezentanții romilor s-au plâns că sunt nevoiți să trăiască în spații insalubre și foarte mici.

“De ani de zile este problema celor de la ghetouri, cu traiul veșnic așa cum se știe că este. Soluții nu s-au mai găsit nici din partea mai marilor noștri romi, nici de la domnii de la primărie. Cerem și romilor noștri să meargă împreună cu cei de la primărie pe la București să ne aducă și nouă niște fonduri pentru lărgirea spațiilor, pentru un trai mai decent. Este multă mizerie, nu avem locuințe mari. Ni se cere educație, dar educația nu se poate face cu șobolanii în oală, pe un metru pătrat. Vă imaginați 100 de oameni să meargă din minut în minut la un singur robinet? Cedează. Sunt câte șapte persoane care stau în nici 10 metri pătrați", a spus un reprezentant al romilor.

“Nu este posibil ca la 100 de persoane să ai două WC-uri și alea sunt cum sunt. Este imposibil", a adăugat un alt reprezentant al romilor.

Cei de la Primărie le-au reamintit romilor câți bani s-au băgat în modernizarea ghetourilor, iar dacă spațiile au ajuns să arate cum arată acum este și din vina celor care locuiesc acolo.

“Ne-am săturat câți bani am băgat în modernizarea ghetourilor", a menționat Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
18

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
34

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
111

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...