Bugetul municipiului Botoșani, rectificat! Vezi pentru ce au fost alocați banii și ce probleme au rămas nerezolvate

Bugetul municipiului Botoșani, rectificat! Vezi pentru ce au fost alocați banii și ce probleme au rămas nerezolvate
Consilierii locali au aprobat în ultima ședință extraordinară rectificarea bugetului local, despre care primarul Ovidiu Portariuc spune că rezolvă 90% din marile probleme de funcționare și dezvoltare din municipiul Botoșani.

Prin rectificarea bugetului cu aproximativ 7 milioane de lei au fost asigurate salariile profesorilor și ale personalului din administrație, până la finele acestui an, au fost direcționați bani către unitățile de învățământ, precum și pentru finanțarea obiectivelor de investiții aflate în derulare la ora actuală.

“Prin această rectificare reușim să asigurăm obiectivele principale și funcționarea activităților principale. Am reușit asigurarea integrală a fondului de salarii pentru întreg personalul, și mai mult decât atât și cu majorarea de 12%. Au fost asigurate toate fondurile, inclusiv pentru tranșa a patra acordată prin hotărâri judecătorești. S-a asigurat suma de 13 miliarde de lei vechi, cu care reușim să asigurăm tot ceea ce înseamnă cheltuieli necesare unităților de învățământ, mai avem nevoie de ceva sume, undeva la 25-30% din necesarul estimat inițial, dar sper ca în luna octombrie să avem fondurile necesare pentru aceste nevoi", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

300.000 de lei au fost alocați pentru pregătirea școlilor din municipiu pentru începutul anului școlar 2015-2016, pentru cheltuieli de reparații, achiziție obiecte de inventar, fiind soluționate toate cererile venite din partea școlilor și grădinițelor.

“Mă bucur că am reușit să deblocăm activitatea de finanțare a unor obiective de investiții aflate în derulare, asta era cea mai mare presiune existentă pe bugetul local. Prin transferul unei sume din secțiunea funcționare în secțiunea dezvoltare reușim să deblocăm pe termen scurt și mediu lucrările la toate investițiile mari", a adăugat edilul șef al urbei.

Totuși această rectificare bugetară nu a rezolvat două probleme majore cu care se confruntă la ora actuală municipalitatea botoșăneană.

“Mai rămân două probleme în atenția noastră până la sfărșitul anului, probleme majore, care încă nu au putut fi rezolvate complet prin această rectificare. Este vorba de fondurile necesare pentru finalizarea marilor proiecte europene, pe care am speranța că le vom primi din acest împrumut de 16 milioane de la Ministerul de Finanțe prin care să putem termina la 31 decembrie, așa cum și Ministerul ne-a trimis o adresă în urmă cu câteva zile și suntem atenționați să urgentăm aceste lucrări pebnru că ce nu se plătește până la 31 decembrie vom intra în altă zonă în care va trebui să suportăm o parte din cheltuieli. Dacă nu exista această problemă a corecțiilor. A doua mare problemă rămâne subvenția energie termice la populație, în fiecare an am avut această problemă, este încă o povară asupra bugetului local. AM speranța că așa cum s-a întâmplat în fiecare an Guvernul ne va ajuta și de această dată virându-ne o parte din sume", a mai afirmat Portariuc.

Acesta susține că până la sfârșitu anului vor mai fi două rectificări ale bugetului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
107

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
234

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
55

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...