Un medic din Botoșani este cel mai bogat manager de spital din Iași!

Un medic din Botoșani este cel mai bogat manager de spital din Iași!
O parte dintre medicii din Iasi au auzit de el pentru ca a fost consilierul ministrului Sanatatii . Nu are faima printe bolnavi, dar a reusit sa se afirme prin alte mijloace. Contactat de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, doctorul a refuzat sa faca orice comentariu vizavi de situatia financiara fabuloasa

De departe, este cel mai bogat manager de spital din Iasi, dar si unul dintre cei mai avuti medici. Averea nu a strans-o numai din serviciile medicale pe care le-a oferit in spital de stat si nici din activitatea medicala de la cabinet care este aproape inexistenta. Medicul care conduce una dintre cele mai mari unitati medicale din Iasi, dar si din zona Moldovei este asociat sau actionar unic la mai multe societati comerciale. Dr. Gabriel Oprisanu a preluat sefia Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi in urma cu cateva luni de zile. Atunci era consilierul ministrului Sanatatii, dupa ce a condus Spitalul de Psihiatrie din Botosani. Medicul oftalmolog Oprisanu este din judetul Botosani. Conform declaratiei deavere, managerul Oprisanu detine sase terenuri in judetul Botosani: 10 hectare de teren forestier in localitatea Cervicesti, cumparat in 2005, 1.100 mp intravilan in municipiul Botosani, achizitionat in acelasi an. In anul 2004, managerul de la Psihiatrie a mai cumparat 3700,47 mp, intravilan, in localitatea Mihaileni, iar in 2007 achizitioneaza inca doua terenuri de 4080 mp (agricol) si 2340 mp (intravilan), ambele in localitatea Baluseni. Dr. Oprisanu a mai achizitionat 240 mp in municipiul Botosani in anul 2008. Toate terenurile sunt cumparate impreuna cu sotia, dr. Carmen Oprisanu. 

Case, apartamente, spatiu comercial

Medicul oftalmolog este proprietarul a doua case, doua apartamente si un spatiu comercial, toate in municipiul Botosani. Una dintre case are o suprafata de 250 mp, cumparata in 2005, iar un an mai tarziu mai cumpara o casa de 208 mp. Primul apartament cu o suprafata de 91,17 mp a fost achizitionat in 2002, iar al doilea anul trecut, avand o suprafata de 44,03 mp. Spatiul comercial, cumparat in 2007, se afla in localitatea Baluseni si are 159 mp. 

Obiecte de valoare de 60 mii euro

Managerul de la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi are bijuterii, obiecte de arta si metale pretioase in valoare totala de 60 mii euro. Cea mai mare suma, 25.000 euro, a fost investita in metale pretioase, 20.000 euro in bijuterii si inca 15.000 euro in obiecte de arta. Medicul Oprisanu detine doar un autoturism marca Daewoo. In proprietatea acestuia se afla si un utilaj Trencher Case, probabil pentru sapat santuri. 

Asociat la cinci societati

Conform declaratiei de interese, medicul oftalmolog este asociat la cinci societati comerciale din Botosani. Managerul de la Socola este asociat unic la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL si asociat la SC Rapsodia SRL, SC Orient Skyline Telecom HK Limited SRL, SC OCCO Telenet HK Limited si SC Skyline Connect SRL. De asemenea, acesta detine parti sociale si la SC C.O. CO SRL, SC Rapsodia TV SRL. 

A oferit imprumuturi de miliarde de lei

In anul fiscal 2014, managerul Oprisanu a imprumutat societati comerciale si persoane fizice cu sume foarte mari de bani. Cel mai mare imprumut a fost catre SC C.O. CO SRL in valoare de 961.646 lei si inca unul de 39.500 USD. Medicul oftalmolog a mai dat un imprumut de 251.095 lei si la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL. Tot anul trecut, acesta a imprumutat-o pe Ana Maria Barbacariucu suma de 150.000 lei si SC Orient Skyline Connect SRL cu suma de 93.025 lei. 

Venituri de 99.785 lei

Pentru 2014, veniturile obtinute de dr. Gabriel Oprisanu de la Ministerul Sanatatii, din activitatea medicala de la spital si cabinetul privat, dar si din activitatea de director general la SC Orient Skyline Connect SRL si ca administrator la SC OGO Cable Internet Tranzaction SRL se ridica la suma de 99.785 lei, cei mai multi bani obtinand de la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati din Botosani, 72.441 lei. Cu toate acestea, medicul a avut peste 13 miliarde lei sa imprumute la diferite societati comerciale si persoane fizice. Mai mult, dr. Oprisanu are de achitat o datorie de 50.000 lei catre SC Victor Construct SRL. In cele doua conturi acesta are 18.558, 38 lei si inca 25.024 lei. Contactat telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI, managerul Institutului de Psihiatrie Socola din Iasi a evitat sa faca vreun comentariu vizavi de cele peste 13 miliarde lei vechi pe care le-a imprumutat anumitor persoane fizice si juridice in 2014, motivand ca este in concediu. 

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
91

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
79

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
149

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...