O botoșăneancă a dat un tun de mii de euro și a fugit din țară!

O botoșăneancă a dat un tun de mii de euro și a fugit din țară!
O femeie în vârstă de 33 de ani, din satul Roșiori, a fost trimisă în judecată în lipsă, sub acuzaţiile de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, după ce a dat un tun de peste 12.000 de euro.

Femeia era angajată la o instituție financiară nebancară din Botoșani și cu ajutorul a trei complice, în perioada mai 2012 – august 2013, a încheiat în fals 28 de contracte de credit pe numele unor persoane, însuşindu-şi nejustificat suma de 52.250 de lei.

Cele trei complice, din localitatea Stăuceni, o ajutau pe femeie să falsifice adeverințele de salariat, acestea dezvoltând o adevărată rețea.

Întrucât pentru credite nu se cerea decât adeverinţă de salariat şi copie după buletin, fără nicio altă garanţie, angajata instituției financiare nebancare a intrat în legătură cu o femeie din Stăuceni care deținea ștampile de la foste sau actuale societăți pe care le-a deținut, și cu ajutorul a două gestionare, după ce luau cărțile de identitate ale clienților care luau băutură pe datorie falsificau și documentele pentru credite.

Mai mulți cetățeni s-au trezit peste noapte angajați, iar în baza adeverinţelor de salariat eliberate în fals, se trezeau și cu credite.

“Câștigul" era ulterior împărțit între cele patru femei, cei mai mulți bani ajungâng la angajata respectivei instituții financiare.

Când și-a dat seama că a fost descoperită, cea care a pus pe picioare toată “afacerea" a fugit din țară, abandonându-și familia.
Procurorii le-au trimis în judecată și pe cele trei complic din Stăuceni, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
58

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
109

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
18

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...