După marele ospăţ, această castă de îmbuibaţi vrea acum linişte şi odihnă

După marele ospăţ, această castă de îmbuibaţi vrea acum linişte şi odihnă
Avem o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres şi pensie specială. Perversiunea este că, beneficiind de un aparat performant de propagandă, a convins o bună parte din populaţie că lucrează în folosul ei.

Orice om care-şi drămuieşte banii de la un salariu la celălalt sau de la o pensie la cealaltă a primit azi un scuipat gros între ochi de la "aleşii" lui. Cu un dispreţ suveran faţă de alegători, parlamentarii şi-au votat pensii speciale. În alte ţări, un asemenea act de sfidare ar fi scos oamenii în stradă. În România, vestea a fost primită cu un soi de resemnare. Acest sentiment de lehamite populară este cel care îi ţine în viaţă pe aceşti indivizi baricadaţi în Casa Poporului. Lehamitea nu-i sperie, furia străzii da.

Orice om care a suferit cel puţin o dată în faţa unei săli de terapie intensivă, rugându-se la Dumnezeu pentru cineva drag aflat dincolo de uşile care fac trecerea dintre viaţă şi moarte, a primit azi o un al doilea scuipat gros de la alesul aleşilor. Premierul a transmis ţării că a decis să-şi facă o operaţie la genunchi în Turcia pentru că în România, chiar dacă sunt medici buni, nu ar fi putut să aibă parte de "linişte şi odihnă". În alte ţări, o astfel de explicaţie i-ar fi revoltat pe cetăţenii care, deşi plătesc contribuţii de sănătate, sunt nevoiţi fie să-şi achite medicametele şi serviciile medicale la negru în spitalele de stat, fie să se trateze în străinătate. În România, mesajul a fost primit ca o confirmare cinică a faptului că la noi spitalele oferă, de fapt, odihna de veci. Plictiseala şi dezgustul nu-l sperie pe premier, furia străzii da.

Când este vorba de ei, măştile cad. Când este vorba de banii lor, nu mai compătimesc cu poporul, nu mai plâng pe umerii pensionarilor şi necăjiţilor cu lefuri mici. Când este vorba despre sănătatea lor, populismul li se risipeşte, toată încrederea în ţărişoară li se duce pe apa sâmbetei, toată mândria li se face mică-mică. Şi atunci zboară ca potârnichile în ţările unde sistemul de sănătate nu te omoară şi în care cel mai bun medic nu e întotdeauna norocul.

Nu-mi amintesc de vreun moment în care să fie mai evident divorţul dintre conducători şi popor. Avem, de fapt, o castă de nababi care, după ce a jefuit sistematic statul român, pretinde acum spor de stres şi pensie specială. Perversiunea este că, beneficiind de un aparat performant de propagandă, a convins o bună parte din populaţie că lucrează în folosul ei. A produs milionari plângând pe umerii săracilor, cumpărându-le voturile şi ţinându-i în beznă. A clamat permanent că este de partea umiliţilor şi obidiţilor, în timp ce aranja masa pentru marele ospăţ din bani publici.

Pensiile pentru parlamentari nu sunt însă adevărata aberaţie, chiar dacă însăşi ideea că funcţia de senator sau de deputat este "un job" plătit cu un salariu este greşită. Problema este misecuvenismul, boala de care suferă orice ales care a pierdut legătura cu alegătorii. Orice companie privată care ar avea aproape 600 de angajaţi care vin lunea la serviciu şi pleacă miercurea acasă ar da faliment într-o săptămână. Problema nu este că iau salariu şi acum îşi dau şi pensie, ci că iau bani fără să facă nimic. Majoritatea sunt nişte ploşniţe care cred despre sine că li se cuvine să fie alimentaţi de contribuabili doar pentru că există.

Dintre cei 303, două figuri sinistre au tras concluzia zilei. Senatoarea PC Cristiana Anghel, acest Frankenstein fabricat în laborator de Dan Voiculescu şi livrat poporului pe post de erou naţional, a confirmat că aceşti inşi sunt de pe altă lume: "Această pensie este o recompensă a meritelor parlamentarilor". Şi deputatul PSD Anghel Stanciu, arătând perfect zidul dintre ei şi dumneavoastră: "16 decembrie 2014 a fost ziua în care colegii au susţinut că ne-am luat ţara înapoi, astăzi 16 iunie 2015 credem că este momentul să ne luăm Parlamentul înapoi".

Cât despre deputatul Victor Ponta, acesta n-a fost să valideze golănia colegilor. La toate loviturile pe care partidul său le-au dat în Parlament statului român şi cetăţenilor lui, era fugit din ţară. Desigur că, după ce se va întoarce de la "linişte şi odihnă", va susţine, în bună tradiţie, că cei 303 de nababi au acţionat de capul lor şi că el, premierul României şi amic al poporului, a declarat încă de pe 10 decembrie 2014 – după cum se poate constata pe site-ul Palatului Victoria - că "Guvernul nu susţine proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor". Însănătoşire grabnică, popor român!
Florin Negruţiu

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
55

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
238

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
538

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...