Zeci de botoșăneni la spital, după ce au fost mușcați de căpușe sau înțepați de insecte! Cel mai tânăr pacient are un an!

Zeci de copii și adulți au ajuns în ultimele zile la Unitatea de Primire Urgențe și la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati după ce au fost mușcați de căpușe sau înțepați de diferite inspecte.

Numai la Unitatea de Primire Urgențe au ajuns în perioada 10-17 iunie un număr de 23 de persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 68 de ani. 11 dintre acestea prezentau mușcături de căpușe, după ce au fost la iarbă verde sau au muncit la câmp.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean pacienții prezentau reacții alergice și edeme locale, primind tratament de specialitate.

Și la Secția de Pediatrie au ajuns în același interval de timp 10 copii, care de asemenea au fost mușcați de căpușă sau înțepați de insecte. Cel mai mic pacient care a avut nevoie de îngrijiri medicale are doar un an, iar cel mai mare 14 ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...